Περιζήτητη (;) «νύφη» η Commercial Value

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα στην προσπάθεια πώλησης της Commercial Value, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ζωντανό είναι το ενδιαφέρον των δύο υποψηφίων επενδυτών, που έχουν εκδηλώσει πρόθεση εξαγοράς της εταιρίας. 

Τόσο ο όμιλος Borodino  όσο το αγγλικό fund που διαπραγματεύεται μέσω του συμβούλου της KBW, κρατούν ανοιχτή τη γραμμή επικοινωνίας τόσο με την Επ.Ε.Ι.Α. όσο και με τη διοίκηση της Commercial Value.

Αν και το διοικητικό συμβούλιο της Επ.Ε.Ι.Α. κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση δεν έδωσε οριστική απάντηση για την καταλληλότητα του ρωσικού ομίλου, το θέμα παραμένει ανοιχτό με την ανταλλαγή των πιστοποιητικών που η εποπτική αρχή έχει ζητήσει και τα οποία θα πρέπει να αξιολογηθούν και από την Τράπεζα της Ελλάδος

Η εμπλοκή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην υπόθεση στήριξης της Aspis Bank, σε ποσοστό που δεν θα ξεπερνάει το 32,9% περιπλέκει την κατάσταση, στο βαθμό που φέρεται να έχει προτεραιότητα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, αλλά δεν ανατρέπει προς το παρόν τις εξελίξεις. 

Η συμμετοχή του και οι ακριβείς όροι που αυτή θα γίνει θα κριθεί στην κοινή συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων των δύο τραπεζών όπου θα παρουσιαστούν οι όροι της αύξησης κεφαλαίου. 

Αμέσως μετά, η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα καταθέσει στην Aspis Bank επιστολή στην οποία θα δεσμεύεται για την κάλυψη αδιάθετων δικαιωμάτων της αύξησης και τη συμμετοχή της ως στρατηγικός επενδυτής.

Στην περίπτωση του αγγλικού fund σύμφωνα με πληροφορίες του iw το ενδιαφέρον για την Commercial Value παραμένει και μένει να συνεκτιμηθεί σε σχέση με το γενικότερο μακροοικονομικό περιβάλλον της χώρας, που προβληματίζει τους ξένους επενδυτές.

Από την πλευρά των υπολοίπων μετόχων της Commercial Value και συγκεκριμένα της Ασπίς που ελέγχει μέσω του επόπτη εκκαθαριστή το 35% της εταιρίας, οι εξελίξεις αναμένονται από στιγμή σε στιγμή, καθώς ο κ. Βλαχογιάννης φέρεται διατεθειμένος να ασκήσει το δικαίωμα προσφυγής στο Πρωτοδικείο για το διορισμό προσωρινής διοίκησης

Οι κινήσεις ωστόσο, με δεδομένη την προθεσμία για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 80 εκατ. ευρώ που τρέχει και εκπνέει στις 18 Φεβρουαρίου, κάθε άλλο παρά αποφασιστικές θα μπορούσαν να κριθούν.