Πρόγραμμα «Business Value» από τη Generali

Η εταιρία Generali δημιούργησε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα «Business Value», που απευθύνεται σε επιχειρηματίες. Η αποζημίωση των ασφαλισμένων αντικειμένων γίνεται σε «αξία αντικατάστασης καινούριου», δηλαδή αποζημιώνεται:
· Η οικοδομή, στο ποσό που απαιτείται για την κατασκευή ενός καινούριου, πανομοιότυπου κτιρίου, αντίστοιχης ποιότητας και ίδιας χρήσης στο ίδιο οικόπεδο.
· Το περιεχόμενο / πάγιος εξοπλισμός, με το ποσό που απαιτείται για την αντικατάσταση / επισκευή κάθε αντικειμένου με ένα καινούριο της ίδιας χρήσης και προδιαγραφών που τοποθετείται στον ίδιο χώρο.

Επιπρόσθετα η εταιρία δεσμεύεται ότι η καταβολή κάθε νόμιμης αποζημίωσης γίνεται εντός 24 ωρών από την ημερομηνία συμπλήρωσης του φακέλου, ανεξάρτητα από το ύψος της αποζημίωσης. Επίσης, απαλλάσσει τον ασφαλισμένο από γραφειοκρατικές διαδικασίες με την κατάθεση του σχετικού ποσού
απευθείας στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Οι βασικές καλύψεις του προγράμματος είναι οι ακόλουθες:

· Πυρκαγιά: Καλύπτει την επιχείρησή σε περίπτωση πυρκαγιάς, είτε οφείλεται σε αμέλεια είτε σε τυχαίο γεγονός, και αποζημιώνει για όλες τις ζημιές, που μπορεί να προκληθούν από αυτή και κατά την προσπάθεια κατάσβεσής της.

· Φυσικά φαινόμενα, που αποτελούν αιτίες ζημιάς ή προβλημάτων λειτουργίας σε κτίρια και επιχειρήσεις.

· Νερό: Κάλυψη για πρόκληση σοβαρών ζημιών στα κτίρια και το περιεχόμενό τους. Το πρόγραμμα καλύπτει για κάθε ζημιά που μπορεί να προκληθεί από διαρροή, διάρρηξη ή υπερχείλιση δεξαμενών, σωληνώσεων, εγκαταστάσεων ύδρευσης, θέρμανσης ή κλιματισμού, αποχέτευσης και γενικά αποχετευτικού δικτύου. Επιπλέον, το πρόγραμμα καλύπτει ακόμα και τις δαπάνες εντοπισμού και αποκατάστασης της πιθανής θραύσης ή διαρροής. 

· Πρόσκρουση ή πτώση αντικειμένων, όπως πρόσκρουση οχήματος, πτώση αεροσκάφους ή και άλλων αντικειμένων (δένδρων ή κλαδιών, στύλων, εναέριων καλωδίων παρόχων τηλεφωνίας ή ηλεκτρισμού κ.α.). 

· Αλλοίωση εμπορευμάτων / πρώτων υλών: Κάλυψη σε περίπτωση που προκληθεί αλλοίωση των εμπορευμάτων ή των πρώτων υλών, που βρίσκονται εντός ψυγείων, λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, όπως και σε περίπτωση που οποιαδήποτε αλλοίωση προκληθεί από άλλη αιτία. 

· Κλοπή / ληστεία: Αποζημίωση αμέσως για κλοπή μετά από διάρρηξη, καθώς και για ζημιές στην οικοδομή ή / και στο περιεχόμενό της κατά την απόπειρα κλοπής.

· Ζημιογόνες ενέργειες τρίτων: Ζημιές που οφείλονται σε διατάραξη της δημόσιας τάξης, σε τρομοκρατικές και κακόβουλες ενέργειες, καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα. 

· Θραύση υαλοπινάκων / καθρεπτών: Κάλυψη του κόστους αντικατάστασης των εξωτερικών ή εσωτερικών υαλοπινάκων ή των καθρεφτών που έχουν καταστραφεί από τυχαία θραύση και αποτελούν μέρος της ασφαλισμένης περιουσίας. 

· Απώλεια ενοικίων: Σε περίπτωση που εξ αιτίας κάποιου ασφαλισμένου κινδύνου, δεν είναι δυνατή η διάθεση του επαγγελματικού σας χώρου προς ενοικίαση, η Generali καταβάλλει το ποσό που αντιστοιχεί στο ενοίκιο για χρονικό διάστημα 6 μηνών.

· Επιπλέον καλύπτονται:
-Δαπάνες μεταφοράς και μεταστέγασης του περιεχομένου σε άλλο χώρο.
-Τυχόν ζημιά του εξοπλισμού στη διάρκεια της προσωρινής του μεταστέγασης σε άλλο χώρο.
-Δαπάνες που θα απαιτηθούν για την απομάκρυνση κατεστραμμένου εξοπλισμού ή και κατεδαφισμένων τμημάτων του κτιρίου με στόχο την αποκατάσταση της ζημιάς.
-Δαπάνες φύλαξης των εγκαταστάσεών σας (οικοδομή και περιεχόμενο) λόγω ζημιάς και μέχρι την αποκατάστασή της.

· Απώλεια χρημάτων, επιταγών, γραμματίων:
– Κλοπή μετά από διάρρηξη σε ώρες μη λειτουργίας της επιχείρησης με την προϋπόθεση ότι τα χρήματα ή τα αξιόγραφα φυλάσσονται στο χρηματοκιβώτιο της επιχείρησής σας.
– Ληστεία σε ώρες λειτουργίας της επιχείρησης.
– Ληστεία ή οδικό ατύχημα κατά τη μεταφορά τους από την επιχείρηση προς τράπεζες ή πελάτες / προμηθευτές και αντιστρόφως.

· Επίδομα μη λειτουργίας: Παρέχεται η δυνατότητα να επιλέξετε εσείς το ποσό του επιδόματος που επιθυμείτε, για κάθε μέρα που η επιχείρησή αδυνατεί να λειτουργήσει.

· Αστική ευθύνη: Κάλυψη στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος υποχρεούται να καταβάλει οικονομική αποζημίωση προς τρίτους ζημιωθέντες, συμπεριλαμβανομένων δικαστικών εξόδων και τόκων. Επίσης, σε περίπτωση πρόκλησης σωματικών βλαβών, ηθικής βλάβης ή ψυχικής οδύνης στο προσωπικό της επιχείρησής σας, η εταιρία αναλαμβάνει να καλύψει τα απαιτούμενα ποσά. Επιπλέον, καλύπτεται και την αστική ευθύνη προϊόντος.

· Αμοιβές αρχιτεκτόνων / μηχανικών: Σε περίπτωση  που η αποκατάσταση ζημιών στο κτίριο προϋποθέτει έξοδα έκδοσης αδειών οικοδόμησης ή αμοιβές αρχιτεκτόνων / μηχανικών. Οι σχετικές δαπάνες καλύπτονται άμεσα. 

· Αυτόματη αναπροσαρμογή ασφαλισμένων κεφαλαίων: Με την αυτόματη αναπροσαρμογή των ασφαλισμένων κεφαλαίων σε κάθε ανανέωση του συμβολαίου του ασφαλισμένου, καλύπτεται απόλυτα για το κτίριο και τις βελτιώσεις σε αυτό, είτε είναι ο ιδιοκτήτης είτε ο ενοικιαστής, από τον κίνδυνο της υπασφάλισης και τον πληθωρισμό.

Προαιρετικές καλύψεις:

· Σεισμός: Το πρόγραμμα καλύπτει για ζημιές που έχουν προκληθεί από σεισμό ή και τα επακόλουθά του.

· Καθίζηση / ολίσθηση: Αποζημίωση για ζημιές που θα προκληθούν στα ασφαλισμένα κτίρια και τον εξοπλισμό τους και οφείλονται άμεσα ή έμμεσα σε αιφνίδια καθίζηση / ολίσθηση του εδάφους.

· Ηλεκτρικές / Ηλεκτρονικές συσκευές: Καλύπτει ζημιές από ηλεκτρική ή ηλεκτρονική βλάβη στις ασφαλισμένες ηλεκτρικές / ηλεκτρονικές συσκευές. Αντίστοιχα, καλύπτονται ζημιές σε συσκευές, εγκαταστάσεις και εργαλεία ή άλλα αντικείμενα (όπως ανελκυστήρες) που λειτουργούν με ηλεκτρισμό και οφείλονται σε υπέρβαση ταχύτητας, υπέρταση, βραχυκύκλωμα, υπερθέρμανση, σχηματισμό τόξου και διαφυγή ηλεκτρικού ρεύματος.

· Ειδικές κατασκευές και εγκαταστάσεις: Παρέχεται η δυνατότητα κάλυψης ειδικών κατασκευών της επιχείρησής όπως πισίνα, χώρο στάθμευσης, πέργκολες, κιόσκια και το ΒΒQ. Επίσης, καλύπτονται ζημιές σε μαντρότοιχους και αυλόπορτες, που ανήκουν ή αποτελούν τμήμα της ασφαλισμένης οικοδομής καθώς και εγκαταστάσεις κεραιών, φωτεινών επιγραφών, τέντες και τα εξαρτήματά τους. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα ασφάλισης αντικειμένων που βρίσκονται στο ύπαιθρο ή κάτω από υπόστεγα, μέσα στον περιφραγμένο χώρο της επιχείρησής σας. 

· Ασφάλιση των εργαζομένων: Παροχή αποζημίωσης σε περιπτώσεις ατυχημάτων του προσωπικού της επιχείρησης, μέσα στους χώρους και κατά τις ώρες λειτουργίας της επιχείρησής. Ο εργαζόμενος καλύπτεται  σε περίπτωση απώλειας ζωής ή μόνιμης ανικανότητας από ατύχημα. 

Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε εδώ