«Βιβλιάριο Σπουδών» από την ING

Το αποταμιευτικό πρόγραμμα «Βιβλιάριο Σπουδών ING» παρέχει τη δυνατότητα στον ασφαλισμένο να γνωρίζει από τη σύναψη κιόλας του ασφαλιστηρίου τη μελλοντική απόδοση των χρημάτων, που συνολικά θα καταβάλλει.
Βασικό χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι η προστασία της επένδυσης από τον πληθωρισμό, καθώς προσφέρεται η επιλογή ετήσιας αναπροσαρμογής των ασφαλίστρων κατά 3%, με αντίστοιχη προσαρμογή του κεφαλαίου που θα εισπραχθεί στη λήξη. Το πρόγραμμα παρέχει τα ακόλουθα:
· Εγγύηση κεφαλαίου στην λήξη του προγράμματος στην επιθυμητή ηλικία του ασφαλισμένου.
· Δυνατότητα καταβολής του κεφαλαίου σε πέντε (5) ετήσιες δόσεις σε νεαρά άτομα προκειμένου να καλύψουν έξοδα σπουδών ή ακόμα και τα πρώτα βήματα της καριέρας τους.
· Επιλογή σταθερού ασφαλίστρου ή ετησίως αναπροσαρμοζόμενου κατά 3%.
· Φορολογικά πλεονεκτήματα, καθώς τα καταβληθέντα ασφάλιστρα εκπίπτουν από το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα του συμβαλλόμενου, έως και του ποσού των € 1.200, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.
· Δυνατότητα συνδυασμού με τη συμπληρωματική κάλυψη της απαλλαγής πληρωμής ασφαλίστρων συμβαλλόμενου (Α.Π.Α Συμβ.), σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση ολικής ανικανότητας ή θανάτου του συμβαλλόμενου, η εταιρία συνεχίζει να πληρώνει τα ασφάλιστρα του προγράμματος μέχρι τη λήξη του.