Διετές business plan από την Lloyd’s

Στη δημοσιοποίηση του διετούς business plan προχώρησε η Lloyd’s μετά από ενδελεχείς συζητήσεις με διευθυντικά στελέχη, μεσίτες και παράγοντες της αγοράς. Σύμφωνα με τη Lloyd’s, η διατήρηση της αναπτυξιακής πορείας της βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής.

Η προσέγγιση περιλαμβάνει την διασφάλιση ότι το Λονδίνο θα εξακολουθήσει  να παραμένει ανταγωνιστικό όσον αφορά την παροχή οικονομικών υπηρεσιών και την εγγύηση ότι οι αλλαγές στην εποπτεία δε θα επηρεάσουν αρνητικά τη θέση της Lloyd’s στην αγορά. 

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lloyd’s, κ. Richard Ward, ανέφερε ότι «πρόκειται για εξέλιξη, δεν είναι επανάσταση. Καταφέραμε αν αντιμετωπίσουμε τη χειρότερη ύφεση μετά το 1929 και δε διαπιστώνουμε την ανάγκη να αλλάξουμε κατεύθυνση. 

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Lloyd’s εξυπηρετεί τόσος εμάς αλλά και τους πελάτες μας καθώς η θέση μας βρίσκεται στην καρδιά της ασφαλιστικής αγοράς του Λονδίνου. 

Παρά το γεγονός ότι είμαστε σε καλή οικονομική κατάσταση, δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού. Το 2010 θα επικεντρωθούμε απόλυτα στη διαχείριση των κινδύνων και στην προετοιμασία για την εισαγωγή του Solvency II».

Παράλληλα στις προτεραιότητες της για το 2010 περιλαμβάνονται η μεταβολή της διαδικασίας χειρισμού των απαιτήσεων και η βελτίωση της πρόσβασης στις επιχειρήσεις μέσα από τη συνεργασία με μεσίτες και διαμεσολαβούντες.