Στο ΦΕΚ η σύμβαση για την εξαγορά της Universal Life από την International

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, στις 4 Φεβρουαρίου 2010, η σύμβαση για την εξαγορά της Universal Life από την International Life.

Επόμενη κρίσιμη ημερομηνία για την International Life και την αναπτυξιακή της πορεία είναι η 15η Φεβρουαρίου 2010, οπότε υποχρεούται να υποβάλλει στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης προς έγκριση αναλυτικό σχέδιο για τη δεύτερη σε σειρά εξαγορά την οποία θα επιχειρήσει, αυτή της ING Γενικών Ασφαλειών.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εταιρίες έχουν ήδη συμφωνήσει μεταξύ τους το σχετικό deal, υπό την αίρεση πάντα της έγκρισής του από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Η International Life έκλεισε το 2009 σε ενοποιημένο επίπεδο με παραγωγή ασφαλίστρων 110 εκατ. ευρώ, και με μεγάλη ανάπτυξη κυρίως στον τομέα των Γενικών Ασφαλειών, όπου εκμεταλλεύθηκε τις γενικότερες ανακατατάξεις που καταγράφηκαν πέρυσι στον κλάδο, λόγω των ανακλήσεων των αδειών λειτουργίας πέντε ασφαλιστικών εταιρειών.

Φέτος αποβλέπει σε ανάπτυξη κυρίως στον τομέα των Ασφαλειών Ζωής, στηριζόμενη στη συμφωνία συνεργασίας που πέτυχε με την Metlife, αλλά και στη συνεργασία της με το ING Group στα νοσοκομειακά προγράμματα, και, βέβαια, στο βαθμό που θα εγκριθεί από την Επ.Ε.Ι.Α. η συμφωνία εξαγοράς της ING Γενικών Ασφαλειών, κάθετη θα είναι η ανάπτυξή της και στις Γενικές ασφάλειες.