Καταγγελία στην Ε.Ε. από τους διαμεσολαβούντες της Ασπίς Πρόνοια

Σε κοινοτικό επίπεδο διευρύνουν τις κινητοποιήσεις τους οι διαμεσολαβούντες στην Ασπίς Πρόνοια και τις επόμενες ημέρες θα αποστείλουν έγγραφη καταγγελία, τεκμηριωμένη και με μορφή νομικής γνωμοδότησης, που θα εστιάζει στην κυβερνητική ολιγωρία και στο γεγονός, ότι δεν είχε προετοιμαστεί η επόμενη ημέρα μετά τις ανακλήσεις των αδειών από την ΕΠ.Ε.Ι.Α..

Αντιπροσωπεία των διαμεσολαβούντων αποτελούμενη από το νομικό σύμβουλο και ένα μέλος της επιτροπής αγώνα που είχε συσταθεί μετά το κλείσιμο της εταιρίας, μετέβη στις Βρυξέλλες όπου συναντήθηκε με όλους τους αρμόδιους φορείς που σχετίζονται με τον ασφαλιστικό χώρο στα πλαίσια της διήμερης συνεδρίασης του Bipar

Μεταξύ άλλων συναντήθηκε και με το Σλοβένο Γενικό Διευθυντή επί χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Thomas Kugal.

Το Bipar είναι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία των διαμεσολαβούντων στην ασφάλιση που ασχολείται με θέματα που αφορούν τον κλάδο σε κοινοτικό επίπεδο. 

Το Bipar μετά τη σχετική ενημέρωση διαβεβαίωσε ότι θα κινηθεί άμεσα και μέχρι τις αρχές Μαρτίου θα αναλάβει πρωτοβουλίες σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και το οποίο θεωρείται πολύ σοβαρό πλήττοντας το κύρος του θεσμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Επίκειται μάλιστα η διοργάνωση ημερίδας για το πρόβλημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και θα ληφθεί απόφαση / ανακοίνωση από την πλευρά του Bipar.

Όπως επισημάνεται από την πλευρά των διαμεσολαβούντων στην Ασπίς, τα κοινοτικά όργανα έχουν αρμοδιότητα να επιληφθούν και γνωρίζουν το θέμα, καθώς έχουν φτάσει καταγγελίες από φυσικά πρόσωπα. Στο πρόβλημα αναμένεται να δοθεί όμως άλλη διάσταση με την νομικά τεκμηριωμένη καταγγελία που ήδη άρχισε να συνάσσεται.

Η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε και τους ανθρώπους της Σουηδικής αντιπροσωπείας, όπου συζητήθηκε η εμπειρία από την περίπτωση της Aspis Liv, η οποία διευθετήθηκε ταχύτατα χωρίς τα προβλήματα που προέκυψαν από την ανάκληση των αδειών στην Ελλάδα.

Αρωγός στις επαφές των διαμεσολαβούντων στις Βρυξέλλες ήταν η κα. Ελένη Γρυπάρη, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.), την οποία ευχαριστούν θερμά για την πολύτιμη και καθοριστική συμβολή της. 

Οι διαμεσολαβούντες στην Ασπίς, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα των επαφών και ελπίζουν το θέμα να μπει πλέον σε μια καινούργια διάσταση που θα επισπεύσει την εξεύρεση λύσης. 

Εντωμεταξύ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις με τη μεγάλη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 18:00, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.