Συνεργασία της Metlife με την International Life

H MetLife Europe Limited (MetLife) συνεργάζεται με τον κορυφαίο ελληνικό Ασφαλιστικό και Επενδυτικό Όμιλο International Life και στηρίζει την επέκτασή της στην Ελλάδα στην επιτυχία του πρωτοποριακού προγράμματος Auvida.

Η International Life θα πωλεί το unit-linked προϊόν ενιαίου ασφαλίστρου της Metlife, που προσφέρει ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εφ’ όρου ζωής.

Το Auvida, το οποίο άνοιξε το δρόμο στην Ελλάδα για τα προγράμματα των Variable Annuities, προσφέρει στους επενδυτές τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εφ’ όρου ζωής, με την επιπρόσθετη δυνατότητα να αυξήσουν το εισόδημά τους μέσω της κατοχύρωσης  κεφαλαιακών κερδών, γεγονός που συμβάλλει στην προστασία έναντι του πληθωρισμού.

Από αριστερά: κ.κ. John Cacchioli- Chief Administration Officer Metlife Europe, Γιάννης Καραχάλιος, Country Manager-Greece, Don Gallagher, Chief Executive MetLife, Σωτήρης Ταγκόπουλος, Πρόεδρος International Life Α.Ε.Α.Ζ., Ιωάννα Κοτσιφάκη, Αναπλ. Γενική Διευθύντρια International Life Α.Ε.Α.Ζ., Περικλής Λίβας, Διευθύνων Σύμβουλος International Life, Αντώνης Κατσαράς, Εμπορικός Διευθυντής International Life".Το Auvida προσδίδει επίσης την ευελιξία στους επενδυτές να επιλέξουν το ποσό της επένδυσής τους, την ημερομηνία έναρξης λήψης του εισοδήματός τους, καθώς και τη συχνότητα των καταβολών τους. Παράλληλα παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης στην επένδυσή τους ανά πάσα στιγμή.

Οι επενδυτές μπορούν να αρχίσουν να λαμβάνουν τις ισόβιες καταβολές εγγυημένου εισοδήματος ήδη από την ηλικία των 55 ετών. Η καταβολή του ετήσιου εγγυημένου εισοδήματος βασίζεται σε προκαθορισμένο ποσοστό επί της βάσης υπολογισμού των καταβολών, που εξαρτάται από την ηλικία έναρξης των καταβολών και δεν υπερβαίνει το 4,5%. 

Η βάση υπολογισμού των καταβολών, η οποία χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της καταβολής του ετήσιου εγγυημένου εισοδήματος, αναπροσαρμόζεται κάθε τρία χρόνια, είτε στην αξία του κεφαλαίου είτε στην τρέχουσα βάση υπολογισμού των καταβολών, όποια από τις δύο είναι μεγαλύτερη. 

Σε περίπτωση που οι επενδυτές επιλέξουν να αναβάλλουν την έναρξη λήψης των εγγυημένων καταβολών εισοδήματος, η βάση υπολογισμού των καταβολών θα αυξάνεται επίσης κατά 3% επί της αρχικής επένδυσης για κάθε έτος που δεν θα λαμβάνονται οι καταβολές του εγγυημένου εισοδήματος.

Ο κ. Don Gallagher, Chief Executive της MetLife δηλώνει: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τη συνεργασία μας με έναν οικονομικά ισχυρό και πρωτοπόρο Όμιλο όπως είναι η International Life.

Πιστεύουμε ότι η απόφασή της να συνεργαστεί με τη MetLife αποδεικνύει τη σταθερότητα του προγράμματος Auvida, το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, και μάλιστα στο πλαίσιο των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών και των συνθηκών της αγοράς, όπου η αστάθεια και ο πληθωρισμός παραμένουν μια απειλή για τους επενδυτές».

Ο κ. Σωτήρης Ταγκόπουλος, Πρόεδρος της International Life , δήλωσε ότι«η International Life συνεχώς βελτιώνει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της προς τους πελάτες της . 

Η  συνεργασία με τον οργανισμό της MetLife, ένας από τους κορυφαίους ασφαλιστικούς ομίλους παγκοσμίως, διευρύνει τις δυνατότητες της International Life να ανταποκριθεί ακόμα καλύτερα σε ειδικές επενδυτικές και συνταξιοδοτικές ανάγκες των πελατών της στην ελληνική Αγορά. Το Auvida είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν που δίνει απάντηση σε αυτές».

Η ελάχιστη συμμετοχή στο πρόγραμμα Auvida ξεκινά από 10.000 ευρώ και δέχεται συμπληρωματικά ποσά που ξεκινούν από 5.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος της επένδυσης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ ανά πελάτη. 

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να επενδύσουν σε ένα από τα τρία διαχειριζόμενα χαρτοφυλάκια, που διακρίνονται ανάλογα με το ποσοστό μετοχών του καθενός, σε Αμυντικό (35% σε μετοχές), Ισορροπημένο (50% σε μετοχές) και Αναπτυξιακό (65% σε μετοχές).

Το προϊόν προσφέρει επίσης εγγυημένη ελάχιστη αποζημίωση λόγω απώλειας ζωής καθώς και ευελιξία ως προς την έναρξη των καταβολών εισοδήματος. 

Το Auvida εκδίδεται μέσω της MetLife στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας και διανέμεται στην Ελλάδα σύμφωνα με τις διατάξεις  για την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες ενημερώσεις προς τις ρυθμιστικές αρχές στην Ιρλανδία και στην Ελλάδα. Η MetLife έχει κυκλοφορήσει με επιτυχία παρόμοια προϊόντα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και την Πολωνία.

Η MetLife είναι θυγατρική της MetLife, Inc. που έχει έδρα στις Η.Π.Α.. Είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρία παροχής ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, και στο στόλο των θυγατρικών της ανήκει ο μεγαλύτερος πάροχος ασφαλίσεων ζωής στις Η.Π.Α.. 

Η εταιρία είναι επίσης κορυφαίος πάροχος εγγυημένων unit linked προϊόντων παγκοσμίως. Φημίζεται για τη σταθερότητα, την οικονομική ισχύ και την ασφάλειά της, ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου 2009 το σύνολο του ενεργητικού της ανερχόταν στο ποσό των 324,2 δις λιρών Αγγλίας περίπου (535,2 δις δολάρια Η.Π.Α.).