Παρέμβαση της πολιτείας για τη διάσωση της Commercial ζητούν οι εργαζόμενοι

Την παρέμβαση της πολιτείας για τη διάσωση της Commercial Value, ζήτησε η Επιτροπή Εργαζομένων της ασφαλιστικής εταιρίας, εκτιμώντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την αγορά της.

Η λύση που προτείνουν προϋποθέτει την παρέμβαση των δύο εκκαθαριστών των Ασπίδων των κ.κ. Παντελίδη και Βλαχογιάννη οι οποίοι ως κάτοχοι του 35% της εταιρίας μπορούν να ζητήσουν το διορισμό προσωρινής νέας διοίκησης.

Με τον τρόπο αυτό θα αντικατασταθεί η υπάρχουσα διοίκηση και η νέα διοίκηση στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται εκπρόσωποι του Δημοσίου, των εργαζομένων και του μετόχου θα δρομολογήσει την πώληση της εταιρίας στους ενδιαφερόμενους.

Η Επιτροπή Εργαζομένων θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό διασφαλίζονται και τα συμφέροντα των ασφαλισμένων της Ασπίς καθώς θα σταματήσει η απαξίωση της Commercial Value.

Η Επιτροπή απεύθυνε έκκληση στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη για τη διάσωση της εταιρίας, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής έχει αντιμετωπίσει την παγερή αδιαφορία της πολιτείας για τη βιώσιμη λύση του θέματος που έχει προκύψει. 

Από την πλευρά τους εκπρόσωποι του δημοσίου αναφέρουν ότι δεν είναι δυνατή η παρέμβαση της πολιτείας καθώς μόνο η γενική συνέλευση της εταιρίας έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε αλλαγή διοίκησης, ενώ υποστηρίζουν ότι για να λυθεί το θέμα της Commercial Value θα περάσει από νομική διελκυστίνδα.