Chartis Greece: +15% η τοπική παραγωγή ασφαλίστρων το 2009

Συνολική παραγωγή ασφαλίστρων 66,8 εκατ. ευρώ κατέγραψαν οι εταιρίες της Chartis Greece (AIG Greece),  Chartis Ελλάς Α.Ε. και National Union Fire Insurance Co of Pittsburgh PA., κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος (που για την εταιρία έληξε στις 30 Νοεμβρίου 2009), σημειώνοντας αύξηση 11,2% σε σχέση με το 2008, ενώ, αφαιρουμένων των πολυεθνικών λογαριασμών, το τοπικό ποσοστό αύξησης της παραγωγής κινήθηκε στο 15%.  

Η αύξηση του κύκλου εργασιών προέρχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από οργανική ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της εταιρίας, μέσω πρόσκτησης νέων εργασιών και ανάπτυξης νέων συνεργασιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια των 5 τελευταίων ετών, η εταιρία κινείται σταθερά με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, με μέσο όρο άνω του 20%.

Στην εξεταζόμενη οικονομική χρήση καλύφθηκαν στο σύνολό τους οι αποζημιώσεις που σχετίζονται με τα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008 στο κέντρο της Αθήνας, με τις πυρκαγιές της βόρειας Αττικής του περασμένου καλοκαιριού καθώς και με τις μεγάλες ζημίες επιχειρήσεων που συνέβησαν τη χρονιά που πέρασε.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, ο δείκτης Ζημιών κυμάνθηκε στα επίπεδα του 70% των καθαρών δεδουλευμένων (και όχι ως ευνοϊκότερα συνηθίζεται, εγγεγραμμένων) ασφαλίστρων, ενώ ο Μικτός Δείκτης διαμορφώθηκε στο 98% (Combined Ratio).  

Στη διάρκεια του 2009, η Chartis αποζημίωσε περίπου 10.600 ιδιώτες και 1.350 επιχειρήσεις, με το συνολικό ποσό αποζημιώσεων να ξεπερνά τα 25,6 εκατ. ευρώ.  

Ταυτόχρονα, το ευέλικτο εταιρικό μοντέλο διαχείρισης της εταιρίας οδήγησε το δείκτη Γενικών Εξόδων, αφαιρουμένων των δικαιωμάτων συμβολαίων, στα επίπεδα του 7,6% των καθαρών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων, καταδεικνύοντας το συνετό και αποτελεσματικό management της επιχείρησης. 

Σε ό,τι αφορά στη σύνθεση του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου, διατηρήθηκε η επιθυμητή ισορροπία: 

-Τομέας εμπορικών και βιομηχανικών ασφαλίσεων: 41% 

-Τομέας προσωπικών ασφαλίσεων: 59% 

Τα Business Solutions κινήθηκαν κατά 11% υψηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα παραγωγής του προηγούμενου έτους, με τους Κλάδους Αστικής Ευθύνης & Διαχείρισης Κρίσεων (Προϊόντα αστικής ευθύνης επιχειρήσεων, ευθύνης και ανάκλησης προϊόντων, περιβαλλοντικής ευθύνης, απαγωγής και λύτρων κ.ά.) και Χρηματικών Απωλειών (Προϊόντα ευθύνης στελεχών & διευθυντών, επαγγελματικής ευθύνης κ.ά.) να σημειώνουν αντίστοιχα 63% και 24% ετήσιο ποσοστό ανάπτυξης. 

Ισχυρή ήταν, επίσης, η ανάπτυξη των Smart Business Solutions που αφορούν στις ΜΜΕ, που κινήθηκαν σε ποσοστά αύξησης υψηλότερα του 200% σε σύγκριση με το 2008, ως αποτελέσματα της ευρείας αποδοχής που τυγχάνουν από συνεργάτες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.  

Στον τομέα των προσωπικών ασφαλίσεων, τα Personal Solutions παρουσίασαν 23,2% αύξηση παραγωγής.  Ο κλάδος αυτοκινήτου συνέχισε, για μια ακόμη χρονιά, την κερδοφόρα ανάπτυξή του πετυχαίνοντας 21% ετήσια αύξηση παραγωγής.  

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τους πρώτους μήνες του 2010  θα είναι διαθέσιμα τα νέα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Private Client Group, ενός νέου ασφαλιστικού κλάδου που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε ιδιώτες και οικογένειες με μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχεία. 

Επιπλέον, από τον Ιανουάριο 2010, έχει παρουσιαστεί στους συνεργάτες της εταιρίας το νέο πρόγραμμα ατομικής και οικογενειακής προστασίας του Κλάδου Προσωπικών Ατυχημάτων.  

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις της Εταιρίας στη χρονιά που πέρασε, ο  Διευθύνων Σύμβουλος της Chartis Greece, κ. Χρήστος Αδαμαντιάδης, ανέφερε τα εξής: «Το 2009 αποτέλεσε ένα έτος πολλαπλών   προκλήσεων για την Εταιρία μας. 

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, πετύχαμε ισχυρά παραγωγικά αποτελέσματα ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώσαμε με επιτυχία τη μετονομασία διεθνώς και στην Ελλάδα, από AIG σε Chartis. 

Στο σύνολο των πελατών και συνεργατών μας, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Από την πλευρά μας, επιδείξαμε σταθερή προσήλωση στους εταιρικούς στόχους που είχαμε θέσει, τιμώντας, στο ακέραιο, τις υποχρεώσεις μας τόσο απέναντι στους ασφαλισμένους πελάτες μας όσο και απέναντι στην Πολιτεία, υπηρετώντας όπως πάντα με συνέπεια τον ασφαλιστικό θεσμό. 

Έχοντας κλείσει ήδη πέντε συνεχή χρόνια ισχυρών επιδόσεων, στοχεύουμε σε ακόμη καλύτερα παραγωγικά και οικονομικά αποτελέσματα, εστιάζοντας και επενδύοντας στη συνεχή καινοτομία και υποδειγματική εφαρμογή σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του οργανισμού, καθώς και στο εξαιρετικό επίπεδο υπηρεσιών για ασφαλιζόμενους και συνεργάτες».