+24% η νέα ασφαλιστική παραγωγή το 2009 για την International Life

Στην περαιτέρω αύξηση της δύναμης και της παραγωγής στοχεύει η International Life σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της International Life Α.Ε.Α.Ζ. κ. Σωτήρη Ταγκόπουλου στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση της συνεργασίας με την Met Life.

Παράλληλα ο κ. Ταγκόπουλος ανέφερε ότι το 2009 η εταιρία σημείωσε άνοδο κατά 24% στη νέα παραγωγή, ενώ δυναμικά εισήλθε και το 2010 καθώς τον Ιανουάριο διπλασιάστηκε η παραγωγή σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

Η συμφωνία προβλέπει την πώληση μέσω του δικτύου της International Life ενός unit linked προϊόντος ενιαίου ασφαλίστρου της MetLife, το οποίο προσφέρει ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εφ’ όρου ζωής.

Το Auvida προσφέρει επίσης τη δυνατότητα στους επενδυτές να αυξήσουν το εισόδημά τους μέσω κατοχύρωσης κεφαλαιακών κερδών.

Το συγκεκριμένο προϊόν σχεδιάστηκε από τη Met Life Europe, προωθείται μέσω του Λονδίνου και επενδύει στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές, με χαρακτηριστικά που απευθύνονται σε συντηρητικούς, μεσαίου ή πιο επιθετικού προφίλ πελάτες με διασπορά σε μετοχικά χαρτοφυλάκια που κυμαίνονται σε ποσοστό από  35% έως και 65%.

Μέσα από μια συγκεκριμένη διαδικασία δίδεται η δυνατότητα στην εταιρία να προστατεύει τον πελάτη της από τις διακυμάνσεις των χρηματαγορών βεβαιώνοντάς του ότι δε θα απομειωθεί σε καμία περίπτωση το κεφάλαιό του και ταυτόχρονα θα απολαμβάνει τις αποδόσεις που θα επιδιώκουν οι διαχειριστές του.

Η ενημέρωση του δικτύου της International Life θα ξεκινήσει από αύριο 2 Φεβρουαρίου ώστε άμεσα το προϊόν να τεθεί στις επιλογές των καταναλωτών.

Πρέπει να αναφερθεί ως παράδειγμα ότι κάποιος ενδιαφερόμενος που είναι 65 ετών μπορεί να καταθέσει το κεφάλαιο που επιθυμεί και εν συνεχεία σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους να λαμβάνει το ποσό σύνταξης που αναλογεί -όπως προκύπτει μέσα από μια διαδικασία υπολογισμού- στα χρήματα που κατέθεσε ως αρχικό κεφάλαιο αγοράς του προϊόντος.

Όπως αναφέρουν στελέχη της International Life, το προϊόν αυτό είναι πρωτοποριακό για την ελληνική αγορά, καθώς:

• Δίνει τη δυνατότητα εκμετάλλευσης των ανοδικών κινήσεων των αγορών

• Προστατεύει τους ασφαλισμένους από ενδεχόμενες πτώσεις των αγορών 

• Το προϊόν παρέχει ευελιξία και δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης του πελάτη στο χαρτοφυλάκιό του ακόμη και μετά από την αρχή καταβολής της σύνταξης

Η συνεργασία της International Life με την Met Life έρχεται σε συνέχεια της εξαγοράς της Universal Life από την πρώτη, όπως και της ING Γενικών Ασφαλειών, αλλά και της συνεργασίας με την ING στα νοσοκομειακά προγράμματα