Πρόγραμμα All Protection από την Allianz Ελλάδος

Το All Protection είναι ένα επενδυτικό πρόγραμμα Ζωής τύπου Unit Linked με ταυτόχρονη εγγύηση ελάχιστης απόδοσης των επενδυόμενων χρημάτων σας 2,5%.

Προσφέρεται σε όλες τις ηλικίες (παιδιά ή ενήλικες) και για διάρκειες ασφαλίσεως από 10 μέχρι και 25 χρόνια.

Η επέvδυση τωv χρημάτωv γίvεται εξ ολοκλήρου μέσω τoυ Allianz Ομολογιών Εσωτερικού, εvός Αμoιβαίoυ Κεφαλαίoυ της Allianz Α.Ε.Δ.Α.Κ., με μεσoμακρoπρόθεσμo επεvδυτικό oρίζovτα.

Το Allianz Ομολογιών Εσωτερικού επενδύει τουλάχιστον το 90% του ενεργητικού του κυρίως σε μεσομακροπρόθεσμους τίτλους σταθερού εισοδήματος εσωτερικού και το υπόλοιπο σε επιλεγμένες μετοχές, μια και απευθύνεται σε συντηρητικούς επενδυτές που δεν επιθυμούν τον επενδυτικό κίνδυνο.

Παράλληλα το All Protection διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα των υπόλοιπων προγραμμάτων τύπου Unit Linked.

Προνομιακές Τιμές Διάθεσης και Εξαγοράς Μεριδίων

Ειδικά για τους Ασφαλιζόμενους με το All Protection ισχύουν οι παρακάτω ευνοϊκές ρυθμίσεις:

• Η Τιμή Διάθεσης Μεριδίου ισούται με την καθαρή Τιμή Μεριδίου, δηλαδή δεν υπάρχει επιβάρυνση για την αγορά Μεριδίων

• Η Τιμή Εξαγοράς Μεριδίου ισούται με το 0,9975 της Καθαρής Τιμής Μεριδίου, δηλαδή υπάρχει μια προσυμφωνημένη και ταυτόχρονα ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση για τη ρευστοποίηση Μεριδίων

Ευελιξία στα Ασφάλιστρα

Το All Protection, ως έντονα επενδυτικό πρόγραμμα, απαιτεί ένα ελάχιστο ετήσιο ασφάλιστρο, που αρχίζει από τα 300 € για τις περισσότερες ηλικίες και διάρκειες και αυξάνει προοδευτικά για τις μεγάλες ηλικίες και τις μικρές διάρκειες.

Το ασφάλιστρο αυτό οφείλει να αναπροσαρμόζεται ετησίως, με ελάχιστη τιμή αναπροσαρμογής το 3% και μέγιστη το 10%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ιδιαίτερα επενδυτικά πλεονεκτήματα του All Protection αποκαλύπτονται πλήρως όταν το ετήσιο ασφάλιστρο είναι μεγαλύτερο από 500 ευρώ.

Ο ασφαλισμένος μπορεί να μεταβάλλει τόσο το ετήσιο ασφάλιστρο όσο και τις ετήσιες αναπροσαρμογές του σε κάθε ετήσια επέτειο από την έναρξη της ασφαλίσεώς σας, έχοντας υπόψη τα περί ελάχιστου ετήσιου ασφαλίστρου.

Εκτός από το ετήσιο ασφάλιστρο είναι δυνατό να καταβάλλονται και «έξτρα» ποσά, που χρησιμοποιούνται για ενίσχυση της αποταμιεύσεώς σας.

Τέλος, εάν ο ασφαλισμένος αδυνατεί να εξοφλήσει κάποιες δόσεις ασφαλίστρων, μπορείτε να αναστείλει τις πληρωμές του, χωρίς να ακυρωθεί η Σύμβαση Ασφαλίσεώς του.

Ευελιξία στη λήξη της ασφαλίσεώς

Το All Protection εκδίδεται για διάρκειες ασφαλίσεως από 10 μέχρι και 25 χρόνια. Στη λήξη του μπορεί να εκδοθεί επόμενο Συμβόλαιο ιδίου τύπου και η διαδικασία αυτή μπορεί να επαναλαμβάνεται μέχρις ότου ο Ασφαλιζόμενος γίνει 70 ετών (ανώτατη ηλικία λήξεως του All Protection).

Παράλληλα ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την «ενδιάμεση» λήξη του Συμβολαίου του και:

• Την άμεση ρευστοποίηση των Μεριδίων, αν τότε δεν έχει υπερβεί το 55ο έτος της ηλικίας του  ή

• τη ρευστοποίησή τους με έναν από τους παρακάτω ιδιαίτερα σημαντικούς τρόπους, αν τότε έχει υπερβεί το 55ο έτος της ηλικίας του

Καταβολή χρημάτων, χωρίς ταυτόχρονη δέσμευση των αντίστοιχων Μεριδίων τους από την εταιρία

Στην περίπτωση αυτή ο ασφαλισμένος διατηρεί συνεχώς τον πλήρη έλεγχο των συσσωρευθέντων Μεριδίων του και μπορεί να επιλέξει έναν από τους παρακάτω τρόπους ρευστοποίησής τους:

• Τμηματική (π.χ. μηνιαία) ρευστοποίηση ορισμένων (π.χ. 15) Μεριδίων

• Τμηματική ρευστοποίηση τόσων Μεριδίων, όσων απαιτούνται κάθε φορά για την πληρωμή συγκεκριμένου ποσού (π.χ. 500 ευρώ)

• Διατήρηση όλων των Μεριδίων με στόχο την τμηματική ή ολική ρευστοποίησή τους σε μελλοντική χρονική στιγμή, όταν οι συνθήκες της αγοράς είναι ευνοϊκότερες

• Ρευστοποίηση όλων των Μεριδίων (ολική εξαγορά της Συμβάσεως Ασφαλίσεως)

Καταβολή χρημάτων, με ταυτόχρονη δέσμευσή των αντίστοιχων Μεριδίων τους από την Εταιρία

Στην περίπτωση αυτή η Allianz ρευστοποιεί τα συσσωρευθέντα Μερίδια, δεσμεύει την αξία τους ως «Μαθηματικό Απόθεμα» και ο ασφαλισμένος επιλέγει έναν από τους παρακάτω συνδυασμούς για τη συνταξιοδότησή του:

• Την απλή, ισόβια συνταξιοδότησή του

• Την ισόβια συνταξιοδότησή του, αλλά και τη μεταβίβαση μέρους (π.χ. του 80%) της συντάξεώς σας σε άλλο πρόσωπο (π.χ. σύζυγο), εάν λείψει από τη ζωή

Συνέχιση όσων Συμπληρωματικών Καλύψεων υπήρχαν μέχρι τη λήξη του Ατομικού σας Συμβολαίου

Οι τυχόν συνυπάρχουσες Συμπληρωματικές Καλύψεις Ζωής ή Υγείας μπορούν να συνεχιστούν είτε μέσω της έκδοσης επόμενου συμβολαίου ιδίου τύπου είτε μέσω της επιλογής της ισόβιας συνταξιοδότησεώς σας, αν τότε είσθε τουλάχιστον 55 ετών.

Αναλήψεις χρημάτων – Εξαγορές

Εφόσον έχετε εξοφλήσει τα τρία πρώτα ετήσια ασφάλιστρα, μπορείτε να ζητήσετε με γραπτή αίτησή σας προς την Allianz, τη ρευστοποίηση Μεριδίων για Μερική ή Ολική Εξαγορά της Συμβάσεώς Ασφαλίσεώς σας.

Ειδικά τα Μερίδια που προέρχονται από “έξτρα” καταβολές ασφαλίστρων, μπορείτε να τα εξαγοράσετε οποτεδήποτε θελήσετε, ακόμα και από την επόμενη ημέρα της αγοράς τους.

Πλήρης Ενημέρωση

Δύο φορές κάθε χρόνο, (μία για καθένα εξάμηνο), η Allianz σας ενημερώνει γραπτώς για το υπόλοιπο του Λογαριασμού των Μεριδίων σας, δηλαδή για τα Μερίδια που έχει αγοράσει για λογαριασμό της Ασφαλιστικής σας Συμβάσεως καθώς και για τα Μερίδια που τυχόν έχετε ρευστοποιήσει.