Με βεβαιότητα βαδίζει στο μέλλον η AIGAION

Η AIGAION θα είναι παρούσα και την επόμενη μέρα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Αυτό το μήνυμα έστειλε την Παρασκευή ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Νίκος Βελλιάδης κατά την κοπή πίττας της ασφαλιστικής.

Ο κ. Βελλιάδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στα πεπραγμένη της εταιρίας για το 2009 αλλά και στους στόχους που έχουν τεθεί για το τρέχον οικονομικό έτος.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες η AIGAION κατάφερε και πέτυχε αύξηση της παραγωγής της κατά 35%, η οποία ανήλθε στα 55 εκατ. ευρώ.

Στον κλάδο ζημιών αυτοκινήτου η AIGAION στο τέλος του 2009 είχε κλείσει το 97% των ζημιών του 2006, το 92% των ζημιών του 2007 και το 85% των ζημιών του 2008.Παράλληλα η εταιρία προχώρησε στην αύξηση του ανθρωπίνου δυναμικού της κατά 18%.

Κοπή Πίτας AIGAIONΌσον αφορά το κλάδο πλοίων ο κ. Βελλιάδης εκτίμησε ότι και το 2009 η AIGAION θα παραμείνει στην πρώτη θέση, την οποία κατέχει από το 2004.

Ειδική αναφορά έκανε και στη δημιουργία του Συνεταιρισμού Θαλάσσιας Αλληλασφάλισης, Προστασίας, Αποζημίωσης και Πολεμικών Κινδύνων που ξεκίνησε τις εργασίες του τον περασμένο Νοέμβριο. 

Ο συνεταιρισμός αυτός βασίζεται στην τεχνογνωσία και την εξειδίκευση της AIGAION, η οποία και ανέλαβε και τη διαχείριση των εργασιών του.

Επίσης αναφέρθηκε στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς ήδη έχει καθιερωθεί το σύστημα έτσι ώστε μέσω της φροντίδας ατυχήματος η εταιρία να έχει τη δυνατότητα είτε από το σπίτι ή την εργασία του ασφαλισμένου να λαμβάνει τις δηλώσεις. 

Παράλληλα εφαρμόζεται ήδη το σύστημα web broker για τους συνεργάτες της εταιρίας, οι οποίοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα της εταιρίας, να παίρνουν προσφορές ασφάλισης σε οποιοδήποτε τιμολογημένο πακέτο ανά κλάδο, να έχουν πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία που αφορούν την εξέλιξη κάθε φακέλου ζημιάς του πελατολογίου τους.

Παράλληλα πολύ σύντομα αναμένεται να θέσει σε λειτουργία ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους να έχουν πρόσβαση μέσω του διαδικτύου στον φάκελο ζημίας του.

Επίσης η AIGAION εξετάζει σύστημα το οποίο μέσω SMS θα ειδοποιεί τον ασφαλισμένο ότι η ζημιά διακανονίστηκε και θα μπορεί να πάει στην εταιρία και να πληρωθεί.   

Όσον αφορά τα σχέδια της εταιρία για το 2010 η AIGAION σχεδιάζει να διατηρήσει τη δυναμική της ως προς την αύξηση της παραγωγής κα της αυστηρής επιλογής κινδύνων με ταυτόχρονη ανάπτυξη στους κλάδους περιουσίας και γενικής αστικής ευθύνης