Νομοσχέδιο για την ασφαλιστική αγορά ετοιμάζει η Λούκα Κατσέλη

Ένα ακόμη νομοθέτημα, αυτή τη φορά για την ασφαλιστική αγορά, σχεδιάζει να θέσει σε δημόσια διαβούλευση η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη.

Όπως η ίδια δήλωσε μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή και Αγοράς, πρόθεσή της είναι να παρέμβει στο ζήτημα των συμβάσεων που συνάπτουν οι ασφαλιστικές εταιρίες με τους ασφαλισμένους, ώστε να εξασφαλίσει με αποτελεσματικότερο τρόπο τα οικονομικά συμφέροντα των ασφαλισμένων.

Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο θα δοθεί έμφαση σε ζητήματα που αφορούν στο κόστος των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, όπως και στις αποδόσεις τους, τόσο σε ότι αφορά τον υπολογισμό τους, όσο και την αποτύπωσή τους επί των ασφαλιστηρίων.

Η υπουργός διευκρίνισε ότι το ανωτέρω νομοσχέδιο θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση προς το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2010, και εφόσον πρώτα ολοκληρωθεί η τριπλή νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις (ψηφίσθηκε ήδη ο νόμος), τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (κατατίθεται άμεσα στη βουλή νομοσχέδιο) και την κατάργηση των καταχρηστικών όρων από τις συμβάσεις καταναλωτικής και στεγαστικής πίστης (δίνεται σε δύο μήνες σε δημόσια διαβούλευση σχετικό νομοσχέδιο).