Alpha Bank: Αποδόσεις Α/Κ που ξεχώρισαν το 2009

Η Alpha Bank γνωστοποίησε ότι σε μία χρονιά που χαρακτηρίσθηκε από ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, τα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια ξεχώρισαν για τη διαχρονικότητα στις αποδόσεις τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το 2009, και τα 24 αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζεται η Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. επέτυχαν θετικές επιδόσεις, ενώ περισσότερα από τα μισά είχαν αποδόσεις άνω του 15%.

Επιπλέον, σημειώνεται, ότι εντυπωσιακότερες αναδείχθηκαν οι αποδόσεις των ALPHA Fund of Funds Cosmos Stars Silk Route Asia Μετοχικό Εξωτερικού (+ 66,42%) και ALPHΑ Select Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης Μετοχικό Εξωτερικού (+ 58,15%). Σε εξίσου σημαντικά επίπεδα διαμορφώθηκαν και οι επιδόσεις των Μικτών Αμοιβαίων Κεφαλαίων ALPHA Ρουμανίας Μικτό Εξωτερικού (+37,99%) και το ALPHA Μικτό Εσωτερικού (+12,39%).

Όπως επισημαίνεται, αξιοσημείωτες ήταν ακόμη και οι αποδόσεις συντηρητικότερων επιλογών και ειδικότερα στην κατηγορία των Ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων, όπου ξεχώρισαν το ALPHA Ομολογιακό Εσωτερικού (+ 7,84%) και το ALPHA Global Αναδυομένων Αγορών Ομολογιακό Εξωτερικού (+ 15,41%).

Παράλληλα, η Alpha Asset Management A.E.Δ.Α.Κ, ενισχύοντας τη δυναμική παρουσία της στην ελληνική αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων, ενέταξε πρόσφατα στα προϊόντα της, τρεις νέες επενδυτικές επιλογές ALPHA Αμοιβαίων Κεφαλαίων που προσφέρουν πρόσβαση σε αναδυόμενες αγορές και σε κλάδους, όπως τα εμπορεύματα και η ενέργεια.

Το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars BRIC Μετοχικό Εξωτερικού, το οποίο επενδύει στη Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα (BRIC), προσφέροντας έτσι στους επενδυτές τη δυνατότητα αξιοποιήσεως επενδυτικών ευκαιριών σε χώρες με υψηλό ρυθμό οικονομικής αναπτύξεως.

Το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars Commodities Μετοχικό Εξωτερικού, το οποίο επενδύει σε ένα διαφοροποιημένο καλάθιμετοχικών αξιών συνδεδεμένων με εμπορεύματα, όπως τα βιομηχανικά και πολύτιμα μέταλλα, τα αγροτικά προϊόντα και η ενέργεια, τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Το Alpha Energy Μετοχικό Εξωτερικού, το οποίο επενδύει σε μετοχές ενός κλάδου με ελκυστικές προοπτικές λόγω της αυξανόμενης παγκόσμιας ζητήσεως.