«Λουκέτο» και συγχωνεύσεις σε δεκάδες υπηρεσίες του Δημοσίου

Το κλείσιμο και τη συγχώνευση δημοσίων επιχειρήσεων και υπηρεσιών προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος μετά το πέρας της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Πάγκαλος δεν προσδιόρισε τον ακριβή αριθμό των υπό συγχώνευση ή κατάργηση υπηρεσιών, μίλησε όμως για «δεκάδες» των οποίων το αντικείμενό τους εξέλειπε -και θα πρέπει να κλείσουν- ή άλλες που θα ήταν αποτελεσματικότερο και οικονομικότερο να συγχωνευθούν.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του νοικοκυρέματος των δημοσίων επιχειρήσεων και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας θα υπάρξει πολιτική μείωσης των αμοιβών των προέδρων των διευθυνόντων συμβούλων και των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων.

«Επόπτης» του Προγράμματος Σταθερότητας 

Ο κ. Πάγκαλος, ανέλαβε να παρακολουθεί την πιστή εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ανακοίνωσε ότι η Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, της οποίας προΐσταται, θα συνεδριάζει σε τακτική βάση.

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ορίστηκε την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Στη συνεδρίαση της Πέμπτης έγινε εξειδίκευση των στόχων του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης στα επιμέρους υπουργεία και διαμορφώθηκε χρονοδιάγραμμα για την παρακολούθηση της εξέλιξής του.

Στην ίδια σύσκεψη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι η χώρα βρίσκεται στο μέσο μιας πρωτοφανούς κρίσης, αλλά θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφύγει τους κινδύνους.

«Είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε. Θα τα καταφέρουμε και θα ξαναδώσουμε περηφάνια και αυτοπεποίθηση στη χώρα μας και τους Έλληνες, που είναι βασικό, κυρίαρχο διακύβευμα για να ανοίξουμε το ταχύτερο δυνατό μια νέα σελίδα ανάπτυξης, πράσινης ανάπτυξης, δικαιοσύνης και ευνομίας στη χώρα μας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, υπό τον Θόδωρο Πάγκαλο, έλαβαν μέρος οι κ.κ. Χάρης Παμπούκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Αννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Φίλιππος Σαχινίδης, Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Κατερίνα Μπατζελή και Δημήτρης Ρέππας.