Alico: Στα 296 εκατ. ευρώ τα ασφάλιστρα το 2009

Άλλη μια επιτυχημένη χρονιά αποτέλεσε για την Alico Ελλάδος το 2009, με την παραγωγή ασφαλίστρων να ανέρχεται σε 296.246.489 ευρώ.

Η επίδοση αυτή αποτελεί συνέχεια των αντίστοιχων αποτελεσμάτων που κάθε χρόνο επιτυγχάνει η Alico. Σημαντικό ρόλο στα επιτυχημένα αποτελέσματα της εταιρίας είχε και ο Κλάδος Ομαδικών Ασφαλίσεων Ζωής, Υγείας και Συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, ο οποίος εμφανίζει ιδιαίτερη αύξηση, τόσο σε ασφάλιστρα όσο και σε νέες συνεργασίες.

Σε δήλωσή του, ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης, Chief Sales & Marketing Officer, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η παραγωγή ασφαλίστρων, η οποία ξεπέρασε τα 296 εκατομμύρια ευρώ, αποτελεί ασφαλώς μια καλή επίδοση, η οποία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς επιτεύχθηκε σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται δύσκολο. 

Ταυτόχρονα, όμως, γίνεται φανερό ότι το περιβάλλον αυτό δίνει τη δυνατότητα στην Alico, μια εταιρία με υγιείς βάσεις, υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, σωστή οργάνωση και την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία να διακριθεί.

Πέραν όμως από τους αριθμούς, η παραπάνω επίδοση υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει την εταιρία η Ελληνική αγορά. 

Ενδεικτική αυτής της εμπιστοσύνης είναι και η προτίμηση της επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των μεγαλύτερων και πιο επιτυχημένων εταιριών, με αξιοκρατικά κριτήρια, εμπιστεύονται την Alico για την εξασφάλιση των υπαλλήλων τους. 

Η ισχυρή οικονομική βάση όπως αυτή αποτυπώνεται από το Σύνολο του Ενεργητικού της εταιρίας και το ύψος των Ιδίων Κεφαλαίων, τα οποία είναι διαχρονικά σχεδόν τριπλάσια από το απαιτούμενο από το Νόμο Περιθώριο Φερεγγυότητας, οι υψηλές αποδόσεις του Προϊόντος Υπεραπόδοσης Μαθηματικών Αποθεμάτων, που επιτυγχάνει σταθερά η Alico, η άμεση καταβολή των παροχών και ο επαγγελματισμός των ανθρώπων μας, είναι μερικοί μόνον από τους λόγους για τους οποίους η εταιρία έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη της αγοράς».