Σε νέα εποχή η Εθνική Ασφαλιστική

Σε νέα εποχή εισήλθε η Εθνική Ασφαλιστική μετά τις μεγάλες επιτυχίες του 2009, όπου επετεύχθη το φιλόδοξο επιχειρησιακό σχέδιο που είχε τεθεί, παρά τη δύσκολη γενικότερα, συγκυρία.

Επιγραμματικά αναφέρουμε:
•    Την παραγωγή ασφαλίστρων στα 1,046 δισ. ευρώ,
•    Τα συνεχή ρεκόρ νέας παραγωγής Ζωής (από το Agency) τους τελευταίους μήνες του έτους,
•    Τη μείωση των λειτουργικών εξόδων,
•    Τη μεγάλη αύξηση παραγωγής στα αυτοκίνητα (+70%). Ήταν άθλος που 120.000 αυτοκίνητα ασφαλίστηκαν μέσα σε ένα μήνα με την ανάπτυξη και υποστήριξη αυτοματοποιημένων υποδομών.
•    Το bancassurance που συνεχίζει την ισχυρή του παρουσία και συμβολή στα παραγωγικά αποτελέσματα.
•    Ανάπτυξη site συνεργατών, για την εξυπηρέτηση της μεγάλης αύξησης του αριθμού των συνεργατών (Agency και Πρακτορείων).

Πολύ σημαντική ήταν επίσης η δημιουργία και λειτουργία μηχανογραφικής υποστήριξης προς τους πράκτορες, που τους επιτρέπει σε τοπικό επίπεδο, να εισάγουν αιτήσεις αυτοκινήτων και να εκτυπώνουν τα συμβόλαια, (τοπική εισαγωγή αίτησης – underwriting – έκδοση – τοπική εκτύπωση,  όλα μέσω internet).

Σημαντικό επίτευγμα αποτελεί, ότι η μείωση του λειτουργικού κόστους που μαζί με την αύξηση της παραγωγής, δημιούργησαν πλέον μια πιο λογική σχέση μεταξύ δαπανών και ασφαλίστρων, με αποτέλεσμα να μπορεί η εταιρία να λειτουργεί με σταθερή κερδοφορία.

Στη νέα εποχή που δημιουργείται, η Εθνική Ασφαλιστική έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία και όλα τα έργα που απαιτούνται για την προσαρμογή στις απαιτήσεις του Solvency II

Από πλευράς εμπορικής πολιτικής, το 2010, η εταιρία θα εξακολουθήσει να κινείται στους ίδιους ρυθμούς. Επίσης, η διαφαινόμενη εξυγίανση στον κλάδο αυτοκινήτου και η αποκατάσταση της ισορροπίας στα επίπεδα του σωστού ασφαλίστρου στην αγορά, δίνουν την ευκαιρία στην Εθνική να ασκήσει συνετή πολιτική με μικρότερη αύξηση ασφαλίστρων σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Η εταιρία δεν προσπαθεί να κερδοσκοπήσει εκμεταλλευόμενη την εμπιστοσύνη του κοινού και τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά.   

Το 2010 θα ξεκινήσουν επίσης τα έργα αλλαγής στις μηχανογραφικές πλατφόρμες υποστήριξης Γενικών Κλάδων και Ζωής.