Ασφάλεια Σκαφών από την International Life

Η κατοχή ενός σκάφους αποτελεί σίγουρα ένα από τα ακριβότερα αποκτήματα. Η υψηλή οικονομική του αξία όμως το καθιστά επιρρεπές σε κλοπή και εμπρηστικές ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα κινδυνεύει από διάφορους εξωγενείς παράγοντες όπως φυσικές καταστροφές (πυρκαγιά), εκρήξεις. 

Ταυτόχρονα, μπορεί εύκολα να εμπλακεί σε προβλήματα λόγω πρόσκρουσης κ.ο.κ. Κατά συνέπεια, η ασφάλιση του σκάφους  απομακρύνει από το άγχος της προστασίας του και εξασφαλίζει κάλυψη σε περίπτωση καταστροφής ή πρόκλησης ζημιάς. 

Ο κλάδος της ασφάλειας σκαφών παρουσιάζει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον με την θέσπιση νομοθεσίας το 1999 για την υποχρεωτικότητα κάλυψης της Αστικής Ευθύνης στα σκάφη αναψυχής και δεύτερον μέσω της συνειδητοποίησης από τους ιδιοκτήτες του σκάφους της αναγκαιότητα κάλυψης  της περιουσίας τους από παντός είδους θαλάσσιους κινδύνους.

Η International Life Α.Ε.Γ.Α. ασκεί  επί σειρά ετών τον κλάδο ασφάλισης σκαφών αναψυχής και καλύπτει σκάφη όλων των τύπων (βάρκες, φουσκωτά, ιστιοπλοϊκά, cruisers, mega yachts κτλ.). Προσφέρονται δύο βασικά πακέτα κάλυψης σκαφών αναψυχής το My Yacht Βasic και το My Yacht Full για επαγγελματικά σκάφη αναψυχής με skipper (μόνιμο).

My Yacht Basic

Καλύπτει την εκ του νόμου Αστική Ευθύνη που απορρέει από την κυκλοφορία και χρήση των σκαφών αναψυχής.  Η τιμολόγησή μας στηρίζεται στον τύπο του σκάφους και σε λοιπούς παραμέτρους όπως Ιπποδύναμη, μήκος κτλ.

My Yacht Full

Καλύπτει πέραν την Αστικής Ευθύνης και ίδιες ζημιές των σκαφών αναψυχής. Το συμβόλαιο είναι τύπου ALL RISKS και ενδεικτικά καλύπτει ζημιές από καιρικά φαινόμενα, κλοπή, φωτιά, βύθιση, ημιβύθιση, κακόβουλες πράξεις κτλ. 

Επιπρόσθετα υπάρχει δυνατότητα επιλογής πρόσθετων καλύψεων όπως μηχανικές βλάβες, ζημιές σε άξονα προπέλα, ζημιές σε προσωπικά αντικείμενα κτλ. 

Η τιμολόγηση της κάλυψης μέσω του  My Yacht Full.  γίνεται από εξειδικευμένους συνεργάτες μας για κάθε σκάφος ξεχωριστά  αφού εξετάζονται όλοι οι παράμετροι με λεπτομέρεια (π.χ τύπος σκάφους, ηλικία, μέγεθος, χρήση κτλ.)