AIG: Κοντά σε συμφωνία με την MetLife για πώληση της Alico

Σε προχωρημένες συνομιλίες με την MetLife Inc. για την ολοκλήρωση της πώλησης της Alico φέρεται να βρίσκεται η AIG σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Η πώληση της American Life Insurance Co. (Alico) θα μπορούσε να αποφέρει στην AIG έσοδα έως 15 δισ. δολάρια.  

Η MetLife είναι η μεγαλύτερη εταιρία στην Αγορά των ΗΠΑ στον τομέα των Ασφαλειών Ζωής και στα Συνταξιοδοτικά προγράμματα, ενώ παράλληλα είναι και μια από τις αρχαιότερες ασφαλιστικές εταιρίες καθώς ήδη μετράει 140 χρόνια ζωής.  

Το 2001 η Metlife εισήλθε στην αγορά της λιανικής τραπεζικής ιδρύοντας την MetLife Bank βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών της προς του πελάτες της.   

Ο στρατηγικός σχεδιασμός που περιελάμβανε την εστίαση στις βασικές ασφαλιστικές δραστηριότητες, οδήγησε το 2004 στην πώληση της State Street Research & Management Company στην BlackRock

Το 2005 προχώρησε στην εξαγορά της Travelers Life & Annuity (θυγατρική της Citigroup) έναντι 12 δις. δολαρίων, μια κίνηση που την ώθησε στην πρώτη θέση από πλευράς παραγωγής ασφαλίστρων στον κλάδο Ζωής στην αγορά των ΗΠΑ.