Υποψήφια Γυναίκα της Χρονιάς η Ρίτα Χριστοδουλάτου

Υποψήφια Γυναίκα της Χρονιάς στον τομέα Επιχειρηματίας/Μanager που διοργανώνει το περιοδικό LIFE & STYLE των εκδόσεων Λυμπέρης είναι η κα. Ρίτα Χριστοδουλάτου

Η κα. Ρίτα Χριστοδουλάτου είναι Σύμβουλος Ασφαλίσεων και Επενδύσεων και ανήκει στο χρηματοασφαλιστικό χώρο από το 1992. 

Η επαγγελματική της ανάπτυξη στο χώρο αυτό στηρίζεται στα ακαδημαϊκά της προσόντα (ΒΑ, Diploma in Insurance and Finance, Middlesex University), στη παρακολούθηση σεμιναρίων μετεκπαίδευσης σχετικά με το αντικείμενό της (Πάντειο Πανεπιστήμιο), στην εκτεταμένη εμπειρία της ως Ασφαλιστικός και Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος, καθώς και στην πολυετή συμμετοχή της σε διεθνή συνέδρια Financial Planning στην Αμερική. 

Είναι Πρόεδρος Επικοινωνίας μελών για την Ευρώπη στο διεθνή οργανισμό The Premier Association of Financial Professionals (MDRT), καθώς και μέλος στο Financial Planning Association (FPA) και έχει την διάκριση του ισόβιου μέλους στη LIMRA.  

Επίσης είναι Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Γυναικών Managers Επιχειρηματιών (ΙΑΓΜΕ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). 

Είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος της Life Planners ΕΠΕ, εταιρίας Συμβούλων Ασφαλίσεων. Η κα. Χριστοδουλάτου είναι μητέρα μία έφηβης κόρης προσπαθεί και ισορροπεί τις οικογενειακές, επαγγελματικές και κοινωνικές της υποχρεώσεις με επιτυχία.

Να σημειωθεί ότι η κα. Ρίτα Χριστοδουλάτου είναι η πρώτη Ασφαλιστική Σύμβουλος στην ιστορία του MDRT από την Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά που εκλέγεται Πρόεδρος του MDRT Ευρώπης. 

Η Επιτροπή Επικοινωνίας Μελών MDRT αποτελείται από 14 Προέδρους Ζωνών, και είχε την τιμή να επιλεγεί ανάμεσα από τα 40.000 μέλη του από όλο τον κόσμο, για να υπηρετήσει σε μια από αυτές τις θέσεις. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι  για δεύτερη συνεχή χρονιά, η κα. Χριστοδουλάτου, διορίσθηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Επικοινωνίας Μελών (MCC) της Ευρωπαϊκής Ζώνης του Million Dollar Round Table (MDRT). 

H ίδια είναι μέλος του MDRT από το 1999 και ευελπιστεί ότι η εθελοντική της συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή θα συμβάλει σε μία υψηλού επιπέδου επαγγελματική παρουσία των ασφαλιστικών συμβούλων ιδιαίτερα στον ελλαδικό χώρο.