Ανοίγματα στα περιθώρια φερεγγυότητας αντιμετωπίζουν αρκετές ασφαλιστικές

Σοβαρά ανοίγματα στα περιθώρια φερεγγυότητας και στα αποθέματα χρήσης 2009 διαπιστώνει η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης για έναν σημαντικό αριθμό ασφαλιστικών εταιριών, έχοντας ολοκληρώσει μια πρώτη προσέγγιση στα οικονομικά στοιχεία έτος.

Πηγές του iw αναφέρουν ότι η Γενική Διεύθυνση της Επιτροπής δεν θα αργήσει να ανοίξει και νέες υποθέσεις ασφαλιστικών εταιριών, κοινοποιώντας σχετικούς φακέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα, από το οποίο θα ζητήσει να κινηθεί επιθετικά ή κατά την ίδια εξυγιαντικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πιθανότατα τις επόμενες, αν όχι ημέρες, σίγουρα λίγες εβδομάδες, το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής θα απασχολήσει η υπόθεση μιας ακόμη, μικρής αυτή τη φορά σε όγκο, ασφαλιστικής εταιρίας, για την οποία τέθηκε πρόσφατα ζήτημα, αλλά ο φάκελός της δεν έφθασε στη διοίκηση της Επ.Ε.Ι.Α. κυρίως για λόγους διαδικασίας και όχι ουσίας.

Ωστόσο, η κατάσταση που επικρατεί πραγματικά στην ασφαλιστική αγορά θα φανεί το Μάρτιο, οπότε η Επ.Ε.Ι.Α. θα γνωρίζει σε βάθος τα οικονομικά στοιχεία της προηγούμενης χρήσης, και παράλληλα θα έχει αποφασίσει ποιες εταιρίες θα αποτιμήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία κατά παρέκκλιση του άρθρου 6 του ν.δ. 400/70 όπως ισχύει και κατά συνέπεια ποιες θα αποκλειστούν από το ευνοϊκό καθεστώς οδηγούμενες σε αδιέξοδο.