Interamerican: Στα 49 εκατ. ευρώ το τίμημα από την πώληση των κτιρίων της.

Στα 49 εκατ. ευρώ ανήλθε το ποσό που εισέπραξε η Interamerican από την πώληση των κτιρίων της επί της Λεωφόρου Συγγρού, με αγοραστή τον εφοπλιστή κ. Θανάση Μαρτίνο.

Η συμφωνία έκλεισε τους προηγούμενους μήνες και την παρούσα περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η μετακόμιση όλων των υπηρεσιών της εταιρίας από το κτίριο της Λ. Συγγρού 124, στο ιστορικό κτίριο που βρίσκεται στον αριθμό 350, επί της ίδιας Λεωφόρου. Η μετακίνηση των υπηρεσιών θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως 31 Ιανουαρίου, ενώ για την κάλυψη των αναγκών έχουν ακόμα νοικιαστεί, δύο όροφοι στο διπλανό κτίριο (Λ. Συγγρού 348).

Η Interamerican προχώρησε στην κίνηση αυτή προκειμένου να βρει στη συνέχεια έναν ενιαίο χώρο για τη στέγαση όλων των υπηρεσιών της, καθώς το μοίρασμα σε διαφορετικά κτίρια δυσχέραινε τον τρόπο λειτουργίας της.

Η παραμονή συνεπώς στα δύο κτίρια, θα γίνει για μια μεταβατική περίοδο, έως ότου βρεθεί ένας χώρος που θα πληροί τα κριτήρια της ενιαίας στέγασης. Μέχρι τότε, η εταιρία θα βρίσκεται σε καθεστώς ενοικίου, ενώ η αναζήτηση, έχει ήδη ξεκινήσει προς την εξεύρεση νέου ακινήτου (κτήριο ή οικοπέδου προς οικοδόμηση). 

Τα βόρεια προάστια φαίνεται να έχουν κάποιο προβάδισμα, χωρίς να αποκλείονται όμως και άλλες περιοχές, εφόσον προκύψει κάποια ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Από επενδυτικής πλευράς, το τίμημα θεωρείται ικανοποιητικό από στελέχη της Interamerican, σε σχέση και με τα δεδομένα της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα και αντιστοιχεί στην αξία που ήταν εγγεγραμμένα τα κτίρια στην αποθεματοποίηση της εταιρίας.

Η κρίση στην κτηματαγορά, μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό κάποιας ευκαιρίας, όπως επισημαίνουν τα ίδια στελέχη. Με την πώληση επίσης, η Interamerican απέφυγε το ενδεχόμενο μείωσης της αξίας των ακινήτων αυτών στα βιβλία της, δημιουργώντας έτσι, πιθανό πρόβλημα στο ύψος της αποθεματοποίησης.