Αύξηση έως και 20% στις συντάξεις από διαδοχική ασφάλιση

Αυξημένη έως και 20% σε σύγκριση με το ισχύον καθεστώς αναμένεται να είναι η τελική σύνταξη για όσους ασφαλιστούν διαδοχικά σε πάνω από ένα ασφαλιστικό ταμείο, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Μέσα στον Μάρτιο αναμένεται η νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας και το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ με την ψήφιση του νομοσχεδίου τον Απρίλιο και θα αφορά όσους συνταξιοδοτηθούν μετά τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η εκτίμηση είναι ότι η τελική σύνταξη (θα παρέχεται από το τελευταίο Ταμείο, όπως σήμερα) θα είναι αυξημένη έως και 20% σε σύγκριση με το ισχύον καθεστώς.

Όσοι συνταξιοδοτούνται με διαδοχική ασφάλιση εισπράττουν για τον ίδιο χρόνο ασφάλισης συντάξεις χαμηλότερες έως και 30% σε σύγκριση με όσους ασφαλίζονται σε ένα Ταμείο κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.

Παράλληλα, η έκδοση της σύνταξης με διαδοχική ασφάλιση καθυστερεί σημαντικά και φθάνει και τα δυόμισι έτη. Στο καθεστώς αυτό υπάγεται το 40% των μισθωτών (2 εκατ. εργαζόμενοι περίπου).