Σε διαβουλεύσεις οι εργαζόμενοι της Commercial Value

Πρωταρχικός στόχος της Επ.Ε.Ι.Α. είναι διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς και κατά συνέπεια τη φερεγγυότητα των ασφαλιστικών εταιριών. Το ίδιο προτίθεται να πράξει και στην υπόθεση της Commercial Value.

Τα ανωτέρω φέρεται να δήλωσε, χθες, ο Πρόεδρος της Επ.Ε.Ι.Α., κ. Γιώργος Πέτσας, κατά τη διάρκεια συνάντησης την οποία είχε στο γραφείο του με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην εταιρία.

Πάντως, οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους υπέβαλλαν υπόμνημα στον κ. Πέστα, με το οποίο ζήτησαν από την Επιτροπή να μην επιμείνει στο αυστηρό της ύφος, καθότι καταβάλλεται προσπάθεια πώλησης της εταιρίας.

Στο μεταξύ, χθες η Επ.Ε.Ι.Α. προχώρησε σε αποδέσμευση νέων περιουσιακών στοιχείων της Commercial Value προκειμένου να εξυπηρετήσει υποχρεώσεις της εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα, η Επ.Ε.Ι.Α. θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα της ακριβή στοιχεία για την αξία των περιουσιακών στοιχείων που αποδεσμεύθηκαν, όπως και για τους δικαιούχους των σχετικών κεφαλαίων που θα καταβληθούν από την εταιρία.

Όπως είναι γνωστό, στην εκπνοή του 2009 η Επ.Ε.Ι.Α. είχε αποδεσμεύσει ελεύθερα περιουσιακά στοιχεία της Commercial Value, αξίας περίπου 4,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν χρέη της έναντι ασφαλιστικών οργανισμών, του Ελληνικού Δημοσίου και του δικτύου της Aspis Bank, όπως και για την πληρωμή επιταγών που είχαν λήξει και είχαν ημερομηνίες μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 21ης Δεκεμβρίου 2009.