Οι στόχοι της Interamerican

Ικανοποιητικά ήταν τα αποτελέσματα για την Interamerican το 2009 με αύξηση παραγωγής σε όλους τους κλάδους σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο έτος (2008).

Από την πρώτη εικόνα που υπάρχει, η νέα παραγωγή στον κλάδο Ζωής αυξήθηκε κατά 74%, ενώ αντίστοιχα υψηλή ήταν η μεταβολή και για τις ομαδικές ασφάλειες (72%). Ο κλάδος υγείας είχε άνοδο 9% και τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα στις γενικές ήταν αυξημένα κατά 24% σε σχέση με το 2008.

Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν όχι μόνον την παραγωγή του 2008, αλλά και τους στόχους, που είχαν τεθεί για το προηγούμενο έτος. Οι στόχοι λάμβαναν υπόψη τις επιπτώσεις της κρίσης και συνδύαζαν την προσαρμογή στα δεδομένα της αγοράς με την αναπτυξιακή προοπτική. Στα ομαδικά, η υπερκάλυψη του στόχου έφτασε το 49%, στη Ζωή το 36%, στις Γενικές 5% και 1% στην Υγεία.

Στην παραγωγή της Ζωής ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή του επενδυτικού προγράμματος Capital, για το οποίο η εταιρία έχει υψηλές προσδοκίες και για το 2010.

Στις Γενικές έγινε πιο ισορροπημένη η σύνθεση της παραγωγής με ενίσχυση του κλάδου πυρός. Και αυτό, παρά την αύξηση του στόλου των ασφαλιζόμενων αυτοκινήτων που έφτασαν τα 420.000 οχήματα στο τέλος του 2009, έναντι 340.000 το 2008. 

Στο αυτοκινήτο, όπως και στους υπόλοιπους κλάδους, η Interamerican κράτησε επιφυλακτική γενικά στάση, χωρίς όπως υποστηρίζουν στελέχη της, να σπεύσει να επωφεληθεί αδιακρίτως από τις γνωστές εξελίξεις στην αγορά. Με τον τρόπο αυτό, θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθει χωρίς πρόβλημα στις όποιες δυσκολίες προκύψουν στην αγορά το τρέχον έτος.

Ανάμεσα στους στόχους της εμπορικής πολιτικής για το 2010, είναι η αποκέντρωση δραστηριοτήτων back office, που θα επιτρέψει να αποσυμφορηθούν οι κεντρικές υπηρεσίες από τέτοιες λειτουργίες. Αυτό σημαίνει, ότι στα γραφεία πωλήσεων θα μπορούν να γίνονται μια σειρά από λειτουργίες όπως: Καταχώρηση δεδομένων, έκδοση συμβολαίων, και αυτοματισμοί, όπως για παράδειγμα στο underwriting..

Στα πλαίσια του business plan όσον αφορά την εμπορική πολιτική, περιλαμβάνεται επίσης:
-    Τυποποίηση προϊόντων και διαδικασιών.
-    Καλύτερος έλεγχος και τακτική παρακολούθηση της πορείας των εργασιών για την ανάληψη των κατάλληλων διορθωτικών κινήσεων.
-    Εκσυγχρονισμός διαδικασιών, αξιοποίηση τεχνολογιών και αναζωογόνηση εμπορικών δραστηριοτήτων.
-    Ανάπτυξη όλων των καναλιών διανομής.
-    Αμοιβές συνεργατών, συνδυάζοντας πωλήσεις με κερδοφορία.
-    Τιμολογιακή πολιτική συναρτούμενη με κερδοφορία και εστίαση σε κερδοφόρους τομείς.
-    Εξισορρόπηση σύνθεσης παραγωγής στις Γενικές.