Mega Brokers: Αύξηση ασφαλίστρων κατά περίπου 50% το 2009

Στα 30 εκατ. ευρώ ανήλθε η παραγωγή ασφαλίστρων της Mega Brokers για το 2009, σημειώνοντας σημαντική αύξηση κατά περίπου 50% σε σχέση με το 2008 (20,55 εκατ. ευρώ).

Η αύξηση προήλθε κυρίως από οργανική ανάπτυξη (περίπου 35%) και λιγότερο από αύξηση των τιμολογίων στα ασφάλιστρα (το υπόλοιπο 15%).

Η παραγωγή ειδικότερα στον κλάδο Ζωής υπερδιπλασιάστηκε. Η εταιρία δημιούργησε το Mega Agency το προηγούμενο έτος και ενισχύθηκε με νέους συνεργάτες, οι οποίοι εκτόξευσαν τα μεγέθη του κλάδου Ζωής. 

Οι ανακατατάξεις στην ασφαλιστική αγορά με την με την ενίσχυση του δικτύου και οι πολύ καλοί συνεργάτες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για νέο διπλασιασμό της παραγωγής στον κλάδο για την Mega Brokers και το 2010.

Ιδιαίτερα θετική ήταν η εικόνα και στις γενικές ασφάλειες, που επίσης υπερδιπλασίασαν τα μεγέθη τους, εκτός του αυτοκινήτου, όπου η αύξηση ήταν στα επίπεδα του 30%. Η Mega Brokers επίσης, αναδείχθηκε δεύτερη στις πωλήσεις δανείων μέσω του δικτύου της Εθνικής Ασφαλιστικής, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Για το 2010, στελέχη της εταιρίας θεωρούν, ότι το γενικότερο στοίχημα σε επίπεδο αγοράς, έχει να κάνει με τη ρευστότητα στον ασφαλιστικό κλάδο και την ενίσχυση της αξιοπιστίας του κοινού.

Η Mega Brokers, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, (φωτογραφία), αναμένει πάντως, ότι τα καλά αποτελέσματα θα συνεχιστούν για την ίδια, με αύξηση παραγωγής τουλάχιστον κατά 25% σε σχέση με το 2009, αν και ήδη έχουν τεθεί ως στόχος τα 40 εκατ. ευρώ μικτά ασφάλιστρα.

Η εταιρία την εφετινή χρονιά θα δώσει έμφαση στην ποιοτική ανάπτυξη, εστιάζοντας στον κλάδο Ζωής και τις Γενικές εκτός αυτοκινήτου, επικεντρώνοντας τις ενέργειές της στα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τις σταυροειδείς πωλήσεις (cross selling).

H Mega Brokers αναμένει επίσης, να ολοκληρωθεί πλήρως εντός του έτους, η λειτουργία της ηλεκτρονικής καταχώρησης των στοιχείων και έκδοσης του προσωρινού σήματος για τα αυτοκίνητα, απευθείας από τα γραφεία των συνεργατών της. Η ηλεκτρονική έκδοση του συμβολαίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2011.