Το 2009 η καλύτερη χρονιά της Εθνικής Ασφαλιστικής

Με μεγάλο ενθουσιασμό και εν αναμονή των αλλαγών σε επίπεδο διοίκησης, πραγματοποιήθηκε χθες η κοπή της πίτας της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ο ενθουσιασμός οφείλεται αν μη τι άλλο στα εντυπωσιακά αποτελέσματα της εταιρίας σε μια χρονιά οικονομικής κρίσης και με τις γνωστές εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά. 

Οι προσπάθειες των ανθρώπων της εταιρίας, σε συνδυασμό με την ισχύ του ονόματος και την ενίσχυση σε επίπεδο παραγωγικών δικτύων και νέων πελατών συνέβαλαν στην «απογείωση» των μεγεθών.
 
Στο καλωσόρισμά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Δούκας Παλαιολόγος, αναφέρθηκε στη βελτίωση των αποτελεσμάτων σε συνδυασμό με τα υψηλά ποιοτικά δεδομένα.

Το 2009 η νέα παραγωγή ζωής ανήλθε σε 44 εκατ. ευρώ, από 35 εκατ. ευρώ το 2008, σημειώνοντας αύξηση 24% και καταρρίπτοντας αλλεπάλληλα ρεκόρ τους τελευταίους μήνες του έτους. 

Από 4,2 εκατ. τον Οκτώβριο, έφτασε τα 5,35 το Νοέμβριο και τα 6,5 εκατ. το Δεκέμβριο που είναι και η καλύτερη επίδοση που έχει σημειώσει η εταιρία μέχρι σήμερα. Το συνολικό χαρτοφυλάκιο ξεπέρασε πλέον το 1 δισ. ευρώ  (1,05 δισ. ευρώ).

Ο κ. Παλαιολόγος τόνισε ότι η αύξηση των μεγεθών επετεύχθη με ταυτόχρονη μείωση των εξόδων, αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητα στην εταιρία. Το μερίδιο αγοράς της Εθνικής διαμορφώθηκε συνολικά στο 20% από 14% το αμέσως προηγούμενο έτος και χαρακτήρισε το 2010 ως έτος ισχυρής κερδοφορίας.

Στάθηκε επίσης και στα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με την αύξηση της παραγωγής. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο κλάδος αυτοκινήτου όπου σημειώθηκε ραγδαία αύξηση του ασφαλιζόμενου στόλου, ενώ η εικόνα στην πλευρά των αποζημιώσεων έχει βελτιωθεί και το ποσοστό των ζημιών είναι μικρότερο σε σχέση με το 2008.

Υπάρχει επίσης, υψηλή αποθεματοποίηση σε επίπεδα υψηλότερα σε σχέση με τα προβλεπόμενα, επεσήμανε ο κ. Παλαιολόγος, προσθέτοντας τα σημαντικά οφέλη από τις on line συνδέσεις που φτάνουν σήμερα τις 1400.

Ο Γενικός Διευθυντής κ Τάσσος Παγώνης από την πλευρά του, αναφέρθηκε στο θέμα των αναγκαίων υποδομών που χρειάζονται για να στηρίζουν την αύξηση της παραγωγής και η εταιρία ανταποκρίθηκε στο μεγάλο αυτό έργο. Εφέτος -πρόσθεσε-, θα πρέπει να γίνει το μεγάλο μηχανογραφικό άλμα της Εθνικής.

Ο κ. Σπύρος Λευθεριώτης Γενικός Διευθυντής επεσήμανε, ότι η εταιρία μετά τη μη πώληση, επικεντρώθηκε στους στόχους της (αύξηση παραγωγής και μείωση του κόστους). 

Ενδεικτικά ο στόλος αυτοκινήτων, σχεδόν διπλασιάστηκε και ανήλθε σε 823.000 οχήματα το 2009 από 482.000 το 2008.

Στα εντυπωσιακά αποτελέσματα και τις νέες προκλήσεις για το 2010 αναφέρθηκαν επίσης στις σύντομες ομιλίες τους οι κ.κ. Κωνσταντίνος Ταραβίρας, Συντονιστής Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ και Ιωάννης Βασιλάτος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και CFO.