Καινοτόμες ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής από την Generali

Ο Όμιλος Generali εξειδικεύεται στις ασφαλίσεις σκαφών από ιδρύσεώς του. Σήμερα έχει επιτύχει να είναι από τις κορυφαίες εταιρίες ασφάλισης σκαφών σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ενδεικτικά, η Generali είναι Νο1 στις ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής σε χώρες με μεγάλη παράδοση στην ακτοπλοΐα, όπως Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία.

 Η ασφάλιση σκαφών αναψυχής χωρίζεται σε δύο σκέλη:

Ασφάλιση αστικής ευθύνης του ιδιοκτήτη του σκάφους

Η ασφάλιση της αστικής ευθύνης αφορά ζημιές που μπορεί να προκληθούν σε τρίτους από υπαιτιότητα του κατόχου του σκάφους.

Αυτή η ασφάλεια είναι υποχρεωτική βάσει του νόμου 2743/99.

Η κάλυψη αυτή σας προστατεύει από τυχόν οικονομικές απώλειες που μπορεί να υποστείτε, εάν κληθείτε να αποζημιώσετε τρίτους σε περίπτωση ζημιάς  (όπως π.χ. τραυματισμός/ θάνατος τρίτου, υλικές ζημιές άλλων σκαφών, λιμένων κτλ.)

Ασφάλιση ίδιων ζημιών του σκάφους

Η ασφάλιση ιδίων ζημιών αφορά ζημιές που μπορεί να υποστεί το ίδιο το σκάφος σας από πυρκαγιά, κλοπή, ζημιές από σύγκρουση ή πρόσκρουση, κινδύνους θαλάσσης και άλλους κινδύνους.

Η κάλυψη αυτή προστατεύει τα περιουσιακά σας στοιχεία από τυχαία γεγονότα, τα οποία μπορεί να επιφέρουν μέχρι και την ολική απώλεια του σκάφους σας.

Επιπλέον, πέρα από τις παραπάνω βασικές καλύψεις ο όμιλος Generali  μπορεί να σας προσφέρει και παραπάνω ασφαλιστικές λύσεις, όπως:

-αστική ευθύνη από και προς σκιέρ

-κάλυψη ιδίων ζημιών από πανιά και κατάρτια κατά τη διάρκεια αγώνων

-μηχανικές βλάβες (εσωλέμβιες ή έσω/ έξω μηχανές)

-ασφάλιση των προσωπικών σας αντικειμένων κατά την παραμονή σας στο σκάφος

-πτώση της εξωλέμβιου μηχανής στη θάλασσα

-κάλυψη κατά τη διάρκεια της μεταφοράς σε trailer