Το Επικουρικό Κεφάλαιο έχει ήδη καταβάλλει αποζημιώσεις ύψους 75 εκατ. ευρώ

Τους φακέλους με τις υποχρεώσεις των Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, General Union, General Trust και Ασφάλειες Σκούρτης βάζει σε τάξη το Επικουρικό Κεφάλαιο, έχοντας ήδη καταβάλλει αποζημιώσεις συνολικού ύψους 75 εκατ. ευρώ.

Αν και το προαναφερόμενο ποσό, που έχει υπολογιστεί με στοιχεία Δεκεμβρίου, καταγράφεται ως σημαντικά υψηλό, εφόσον συνεκτιμηθεί με το συνολικό άνοιγμα των πέντε ασφαλιστικών εταιριών των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, και το οποίο λέγεται ότι δεν αποκλείεται τελικά να υπερβαίνει τα 700 εκατ. ευρώ, τότε καθίσταται ξεκάθαρό ότι το Επικουρικό Κεφάλαιο έχει μπροστά του έναν μακρύ και συνάμα δύσκολο δρόμο.

Ωστόσο, τα στελέχη του αισιοδοξούν ότι η πορεία των διαδικασιών καταβολής αποζημιώσεων θα συνεχιστεί σταθερά και τους επόμενους μήνες, χωρίς ουσιαστικά προβλήματα και το κυριότερο χωρίς να τεθεί ζήτημα ρευστότητας για το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει στο iw ο Πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου, κ. Σπύρος Λευθεριώτης, παρά τις σημαντικές αποζημιώσεις που έχουν ήδη καταβληθεί σε θύματα τροχαίων, στο ταμείο του φορέα παραμένουν περί τα 69 εκατ. ευρώ, ενώ σημειώνει ότι, κατά το επόμενο διάστημα το Επικουρικό πρόκειται να ενισχυθεί οικονομικά από τα περιουσιακά στοιχεία των πέντε ασφαλιστικών εταιριών που βρίσκονται σε ασφαλιστική τοποθέτηση και δεν έχουν ακόμη ρευστοποιηθεί.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Λευθεριώτη, το Επικουρικό Κεφάλαιο έχει κληρονομήσει από τις Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, General Union General Trust και Ασφάλειες Σκούρτης συνολικά 134.000 φακέλους αποζημιώσεων. 

Εξ αυτών οι 70.000 προέρχονται από τις δύο Ασπίς Πρόνοια, οι 60.000 από τις δύο General και οι 4.000 από τις Ασφάλειες Σκούρτης.

Τονίζει επίσης ότι μέσω του Φιλικού Διακανονισμού έχουν ήδη καλυφθεί περί τις 5.500 υποθέσεις τροχαίων ατυχημάτων, ενώ από το Επικουρικό Κεφάλαιο καλύπτονται καθημερινά πλέον περίπου 200 φάκελοι.

Ο ίδιος συμπληρώνει ότι τα στελέχη και οι εργαζόμενοι στο Επικουρικό έχουν υπερβεί τις δυνάμεις τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους με τον πλέον αποδοτικό τρόπο. 

«Οι φάκελοι είναι πολλοί, ωστόσο εμείς πασχίζουμε για το καλύτερο» δηλώνει για να προσθέσει ότι «ειδικοί μηχανισμοί αποζημιώσεων έχουν οργανωθεί στις εταιρίες των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν, ώστε οι διαδικασίες να είναι ταχύτερες και οι ασφαλισμένοι να μην χρειάζεται να προστρέχουν κατ΄ ανάγκη στο Επικουρικό Κεφάλαιο».