Θετικοί για νέες στρατηγικές κινήσεις στον κλάδο, ακόμη και για εξαγορές

Θοδωρής Κοκκάλας, Διευθύνων Σύμβουλος, Victoria Ασφαλιστική

Η Victoria Ασφαλιστική θα κινηθεί φέτος προς δύο κατευθύνσεις. Πρώτον θα επιχειρήσει να εξορθολογικοποιήσει το χαρτοφυλάκιό της καθότι ενισχύθηκε σημαντικά λόγω της μετακίνησης ασφαλισμένων από εταιρίες των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν. 

Κατά δεύτερον θα κτίσει τις βάσεις ώστε να λειτουργήσει με τον πλέον αποδοτικότερο τρόπο η στρατηγική συνεργασία την οποία πέτυχε με την Τράπεζα Πειραιώς στον τομέα του bancassurance. 

Πρόκειται για την πρώτη χρονιά που τράπεζα και ασφαλιστική θα συμπορευτούν στις ασφάλειες – κινούμενες πλέον στρατηγικά, γι΄ αυτό και θα στοχεύσουμε στο maximum της απόδοσής μας. Πέραν αυτών, εκτιμούμε ότι το 2010 θα είναι μια δύσκολη χρονιά. 

Ωστόσο παρατηρούμε τις εξελίξεις με αισιοδοξία, θα έλεγα πάντα με θετικό βλέμμα, όπως εξάλλου και οι μέτοχοί μας, οι οποίοι διαπιστώνοντας τα θετικά αποτελέσματα της Victoria παραμένουν θετικοί και για νέες στρατηγικές κινήσεις στον κλάδο, ακόμη και για εξαγορές αρκεί ως εταιρεία να κινηθούμε με προσοχή, όπως εξάλλου συνηθίζουμε να κάνουμε.