Έκτακτη γενική συνέλευση για αμκ από την Advantage Capital

Διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κινεί η κυπριακή Advantage Capital (πρώην Aspis Holdings), λαμβάνοντας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, υπόψη της την πρόσφατη απόφαση της Επ.Ε.Ι.Α. για αύξηση κεφαλαίου στην Commercial Value AAE, ύψους 79.400.152 ευρώ.

Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της Advantage Capital συγκάλεσε για τις 29 Ιανουαρίου 2010 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης στο κυπριακό χρηματιστήριο, με σκοπό την λήψη απόφασης για την εξουσιοδότηση της διοίκησης όπως σε χρόνο που η ίδια αποφασίσει, αλλά που δεν θα ξεπερνά τους έξι μήνες, να προχωρήσει στην έκδοση και παραχώρηση μέχρι και 117.647.000 μετοχών ονομαστικής αξίας 0,68 ευρώ έκαστη, στην τιμή των 0,68 ευρώ έκαστη σε μετρητά, τίτλους μετοχών εισηγμένων εταιριών και /ή ακίνητα, σε επενδυτές οι οποίοι θα επιδείξουν ενδιαφέρον για απόκτηση μετοχών της εταιρίας.

Σημειώνεται ότι η Επ.Ε.Ι.Α. έχει ζητήσει από την Commercial Value έως τις 18 Ιανουαρίου την κατάθεση προγράμματος οικονομικής ανασυγκρότησης από το οποίο να προκύπτει ποιος θα καλύψει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 79 εκατ. ευρώ.

Η Επ.Ε.Ι.Α. καθόρισε επίσης ως προθεσμία για την εκτέλεση της αύξησης μ/κ την 18η Φεβρουαρίου 2010.

η Σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για να αποφασιστεί από τους μετόχους η αύξηση μετοχικού και ονομαστικού κεφαλαίου της Εταιρείας αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Advantage Capital (πρώην Aspis Holdings).

Η ανακοίνωση της εταιρίας 

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Advantage Capital Holdings PLC (πρώην “Aspis Holdings Public Company Ltd”), (η «Εταιρεία») σε συνεδρία του που πραγματοποιήθηκε στις 7/1/10, μελέτησε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και αποφάσισε:

1. Τη Σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για να αποφασιστεί από τους μετόχους η αύξηση μετοχικού και ονομαστικού κεφαλαίου της Εταιρείας σύμφωνα με τα πιο κάτω ψηφίσματα:

Ειδικό ψήφισμα 1:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας εξουσιοδοτείται όπως σε χρόνο που το ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίσει αλλά που δεν θα ξεπερνά τους έξι μήνες από την ημερομηνία λήψεως του παρόντος ψηφίσματος προχωρήσει στην έκδοση και παραχώρηση μέχρι και 117.647.000 μετοχών ονομαστικής αξίας 0,68 ευρώ έκαστη στην τιμή των 0,68 ευρώ έκαστη σε μετρητά, τίτλους μετοχών εισηγμένων εταιριών και /ή ακίνητα, σε επενδυτές οι οποίοι θα επιδείξουν ενδιαφέρον για απόκτηση μετοχών της εταιρίας.
 
Ο ελάχιστος αριθμός μετοχών που με το παρών ψήφισμα το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτείται να εκδώσει και παραχωρήσει ανά επενδυτή είναι 1.000.000 μετοχές έναντι του συνολικού ανταλλάγματος των 680.000 ευρώ».

Οι υφιστάμενοι μέτοχοι της εταιρίας δια του παρόντος αποποιούνται τα προτιμησιακά τους δικαιώματα για την πιο πάνω έκδοση και παραχώρηση μετοχών σύμφωνα με τις πρόνοιες του Άρθρου 60Β(5) του περί εταιρειών Νόμου Κεφ.113 και του καταστατικού της εταιρίας.

Για την πιο πάνω απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε υπόψη του, την πρόσφατη απόφαση της Επ.Ε.Ι.Α. για αύξηση κεφαλαίου στην Commercial Value AAE, ύψους 79,400,152 ευρώ.

Ειδικό ψήφισμα 2:

«Όπως το ονομαστικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας το οποίο ανέρχεται σε 103.360.000 ευρώ διαιρεμένο σε 152.000.000 συνήθης μετοχές ονομαστικής αξίας 0,68 ευρώ η κάθε μία, αυξηθεί και δια του παρόντος αυξάνεται σε 158.440.000 ευρώ διαιρεμένο σε 233.000.000 μετοχές ονομαστικής αξίας 0,68 ευρώ η κάθε μία».

2. Στην ίδια Έκτακτη Γενική Συνέλευση, θα τεθεί για έγκριση από τους Μετόχους της Εταιρείας Ψήφισμα για τη μετάταξη των τίτλων της εταιρίας από την Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (το «ΧΑΚ») στην Εναλλακτική Αγορά και όπως κατά συνέπεια η εταιρία παύσει να εφαρμόζει τον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης («ΚΕΔ»).

Για τη λήψη της ανωτέρω απόφασης το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας έλαβε υπόψη: 

Τις αρνητικές οικονομικές εξελίξεις όπως αυτές διαγράφονται στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας
 
Την περικοπή του Διοικητικού Προσωπικού της εταιρίας 

Το κόστος εφαρμογής των προνοιών του ΚΕΔ για την εταιρία και τις θυγατρικές της οι οποίες, είτε θα πρέπει να εφαρμόζουν πλήρως τον ΚΕΔ από 1η Ιανουαρίου, 2010, είτε, η μητρική εταιρία με κεντρικές Επιτροπές Διορισμών, Αμοιβών και Ελέγχου, θα πρέπει να ελέγχει την εφαρμογή του ΚΕΔ μέσω εσωτερικών διαδικασιών των θυγατρικών
 
Οι μετοχές της εταιρίας διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του ΧΑΚ, όπου η πλήρης εφαρμογή των προνοιών του ΚΕΔ είναι υποχρεωτική, ενώ αυτό δεν ισχύει για την Εναλλακτική Αγορά του ΧΑΚ, όπου η εφαρμογή του ΚΕΔ είναι εθελοντική

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η εταιρία θα συνεχίσει να συμπεριλαμβάνει στην Ετήσια Έκθεση της, έκθεση περί Εταιρικής Διακυβέρνησης στο βαθμό που εφαρμόζεται, σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής Οδηγίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με το περιεχόμενο της ετήσιας οικονομικής έκθεσης.

Ειδικό ψήφισμα 3:

«Όπως οι μετοχές της εταιρίας οι οποίες διαπραγματεύονται στην Κύρια αγορά του ΧΑΚ μεταταχθούν στην εναλλακτική αγορά του ΧΑΚ».

Τα ειδικά ψηφίσματα και οι επεξηγηματικοί εγκύκλιοι που θα τεθούν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2010, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11 π.μ. στο εγγεγραμμένο γραφείο της Εταιρείας, στην οδό Ανδρέα Χάλιου 1, 2408 Έγκωμη, θα αποσταλούν εγκαίρως στους μετόχους της εταιρίας, συμφώνως του Νόμου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Advantage Capital Holdings Plc ανακοινώνει ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2009, αποδέχθηκε την παραίτηση του κύριου Πάρη Μαυρομάτη από τη θέση του Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου (Ανεξάρτητος/ Μη Εκτελεστικός), η οποία υπεβλήθη λόγω βεβαρημένου φόρτου εργασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επίσης αποδέχθηκε την παραίτηση του κ Στέφανου Αυγουλέα απο τη θέση του μέλους του ΔΣ (Μη Ανεξάρτητος / Μη Εκτελεστικός), η οποία υπεβλήθη λόγου υπερβολικού φόρτου εργασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τους Κυρίους Πάρη Μαυρομάτη και Στέφανο Αυγουλέα για την εξαίρετη συνεισφορά τους και για τις υπηρεσίες που προσέφεραν, κατά το διάστημα που διετέλεσαν ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Από την παραίτηση των κκ. Μαυρομάτη και Αυγουλέα επηρεάζονται η σύνθεση των Επιτροπών του ΚΕΔ. Το Διοικητικό Συμβούλιο, στα πλαίσια αναδιοργάνωσης και ανασυγκρότησης των Επιτροπών του Κώδικα θα μεριμνήσει έτσι ώστε να επιτευχθεί η ομαλή λειτουργία της εταιρίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει αμέσως μετά την αποπεράτωση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για να συζητήσει θέματα που σχετίζονται με την αναδιοργάνωση του Διοικητικού Συμβουλίου ενόψει των αλλαγών που πιθανόν να συμβούν κατά την προγραμματισμένη Συνέλευση.

PROFIT WARNING

Βάση των σχετικών κανονισμών του ΧΑΚ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και για την όσο το δυνατό πληρέστερη ενημέρωση των μετόχων και του ευρύτερου επενδυτικού κοινού, τα αποτελέσματα της Εταιρείας κατά το 2009, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του προηγούμενου έτους αναμένεται να είναι σημαντικά αρνητικά, κυρίως λόγω των επενδυτικών δραστηριοτήτων της εταιρίας. Περαιτέρω θα γίνει ειδική επιπρόσθετη πρόβλεψη της τάξης των 50.000.000 ευρώ σχετικά με την επένδυση της εταιρίας στην Commercial Value AAE όπως έχει ήδη ανακοινωθεί στις 22/12/2009.