ABI: Oδηγός ανάλυσης-σύγκρισης ασφαλιστικών portals που πωλούν συμβόλαια

Στην έκδοση οδηγού για την ανάλυση και τη σύγκριση των ασφαλιστικών portals που πωλούν ασφαλιστικά συμβόλαια προχώρησε η Βρετανική Ομοσπονδία Ασφαλιστών (ΑΒΙ).

Σκοπός του πρακτικού οδηγού είναι να βοηθήσει τους καταναλωτές που αγοράζουν ασφαλιστικά συμβόλαια μέσω του διαδικτύου, να αναγνωρίζουν και να βρίσκουν τα κατάλληλα προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Μερικά από τα πιο βασικά που καλύπτει ο οδηγός είναι:

-Οι καταναλωτές θα πρέπει να μπορούν εύκολα να βρίσκουν τα βασικά στοιχεία του ασφαλιστικού συμβολαίου προτού προχωρήσουν στην αγορά του

-Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ποιες είναι οι βασικές καλύψεις του ασφαλιστικού συμβολαίου και ποιες καλύψεις είναι προαιρετικές

-Στους καταναλωτές οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν το κατάλληλο ασφαλιστικό συμβόλαιο, θα πρέπει να τους δίνονται εναλλακτικές λύσεις, όπως για παράδειγμα εξειδικευμένοι σύμβουλοι.

Ο κ. Nick Starling γενικός διευθυντής του κλάδου Γενικών Ασφαλίσεων και Υγείας της ABI σε δηλώσεις του ανέφερε ότι « η χρησιμοποίηση του διαδικτύου βοηθά τους καταναλωτές να αγοράσουν το ασφαλιστικό συμβόλαιο που τους ταιριάζει σε ανταγωνιστικές τιμές. 

Ωστόσο η ευκολία και η ταχύτητα που παρέχει η χρήση του διαδικτύου, θα πρέπει να εξισορροπηθεί από τη δυνατότητα των καταναλωτών να μπορούν εύκολα να καταλάβουν τους όρους αγοράς και να μπορούν εύκολα να συγκρίνουν παρεμφερή προϊόντα. 

Με τις κατευθυντήριες γραμμές του Οδηγού θα εξασφαλίζεται ότι οι καταναλωτές θα δύνανται να αγοράζουν τα κατάλληλα ασφαλιστικά προϊόντα Γενικών Ασφαλίσεων διαδικτυακά και παροτρύνουμε όλους τους διαδικτυακούς παρόχους ασφαλιστικών προϊόντων να υιοθετήσουν τις πρακτικές του Οδηγού της ΑΒΙ».