Οριακές απώλειες για τη Σοφοκλέους

Σαν να μην έγινε η χτεσινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, καθώς το τέλος της ημέρας βρήκε το γενικό δείκτη ελάχιστα διαφοροποιημένο (-0,07%). 

Ο 20άρης δείκτης έκλεισε με σημαντικότερες απώλειες της τάξης του 0,56% οδηγούμενος κυρίως από τις μετοχές των τηλεπικοινωνιών οι οποίες υποχώρησαν κατά 1,06%. 

Οι ξένες αγορές κινήθηκαν και αυτές καθοδικά, με τα τραπεζικά χαρτιά να πρωταγωνιστούν στην δημιουργία των πτωτικών τάσεων. Σύμφωνα με την Kyprou Securities η έλλειψη επενδυτικού ενδιαφέροντος συνεχίζεται και οι πρώτες συνεδριάσεις του νέου χρόνου θα δείξουν αν η τάση αυτή πρόκειται να αλλάξει.

Μακροοικονομικά νέα
ΕΣΥΕ:
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία ο δείκτης διαμορφώθηκε για το τρίμηνο του 2009 στο 9,3% έναντι 7,2% το αντίστοιχο διάστημα του 2008.

Τράπεζα Ελλάδος:
Η πιστωτική επέκταση μειώθηκε κατά 0,2% το Νοέμβριο και διαμορφώθηκε στο 4,2% έναντι 4,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008.

Εταιρικά νέα
Proton Bank
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση το 31,3% της τράπεζας αποκτήθηκε από τον Λ. Λαυρεντιάδη στην τιμή των 3,6 ευρώ ανά μετοχή (+85% της τιμής της στο ΧΑ). Το συνολικό τίμημα έφτασε τα 70,6 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρίας κ. Ζερβό τα τιμολόγια αναμένεται να αυξηθούν στα επόμενα χρόνια.

Jumbo
Από σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση 8,57 εκατ. νέων μετοχών της εταιρίας στο ΧΑ