Έτος προκλήσεων το 2010

Χρήστος Αδαμαντιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Chartis Hellas

 Για το 2010, παρά τις αναπόφευκτες προκλήσεις του οικονομικού περιβάλλοντος, εκτιμούμε πως θα συνεχίσουμε τη δυναμική των τελευταίων ετών καταγράφοντας, για μία ακόμη χρονιά, υψηλό ρυθμό οργανικής ανάπτυξης, ξεπερνώντας τα 70 εκατ. ευρώ παραγωγή ασφαλίστρων.  

Αναμένουμε η μεγαλύτερη αύξηση παραγωγής να προέλθει από το χώρο της ασφάλισης Ευθυνών-Επαγγελματικές Ευθύνες, Ευθύνη και Ανάκληση Προϊόντων, Περιβαλλοντική Ευθύνη Επιχειρήσεων, Ευθύνη Στελεχών & Διευθυντών, κλάδους στους οποίους διαθέτουμε ξεχωριστή τεχνογνωσία και παγκόσμια εμπειρία. 

Προβλέπουμε επίσης να διατηρηθεί η διείσδυση στην υπο-εξυπηρετούμενη ασφαλιστικά αγορά των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με τα προϊόντα Smart Business Solutions. Στον τομέα των προσωπικών ασφαλίσεων, είμαστε αισιόδοξοι πως θα ξεπεράσουμε πανελλαδικά τον αριθμό των 200 χιλιάδων ασφαλιζόμενων ιδιωτών διατηρώντας την κερδοφόρο ανάπτυξη του κλάδου Αυτοκινήτων.  

Ίσως το πιο ενδιαφέρον εγχείρημα της χρονιάς θα είναι το ξεκίνημα του Private Client Solutions, ενός ασφαλιστικού κλάδου που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε ιδιώτες και οικογένειες με μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχεία.