Σκληρή ανακοίνωση της Commercial Value για Επ.Ε.Ι.Α.

Μπλοκαρισμένα παραμένουν ακόμη τα 15 εκατ. ευρώ που έχει ζητήσει η Commercial Value από την Επ.Ε.Ι.Α να απελευθερωθούν προκειμένου να πληρωθούν πάνω από 2.000 αιτήσεις εξαγορών που είχαν υποβληθεί ως τις 21/12/09, ημέρα που δεσμεύτηκαν και οι ελεύθεροι λογαριασμοί της ασφαλιστικής.

Με σημερινή της ανακοίνωση η Commercial διαψεύδει τις ανακοινώσεις που στελέχη του βασικού της μετόχου έκαναν την περασμένη εβδομάδα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Η ανακοίνωση της Commercial Value

Σχόλιο επί δημοσιευμάτων και ειδήσεων που αφορούν την Commercial Value

«Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν φαντασιοπληξίες ή κατασκευάσματα ενός ή δύο δημοσιογράφων εθισμένων να βρίσκουν σκάνδαλα και απόπειρα παραπλάνησης του κοινού. Μετά διαπιστώσαμε ότι το φαινόμενο τείνει να αποκτήσει διαστάσεις ομαδικού εκστασιασμού και παραληρήματος. Διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά ότι η Επ.Ε.Ι.Α. με διαρροές προς τον τύπο (ηλεκτρονικό & έντυπο) κάνει το ανύπαρκτο υπαρκτό και το ασήμαντο σημαντικό.

Να βάλουμε τα θέματα στη θέση τους.

1. Δεν απελευθερώθηκαν 15.000.000 ευρώ για τις καλύψεις αποζημιώσεων των δικαιωμάτων Ασφάλισης Ζωής των πελατών μας. Αντίθετα στις 22/12 και κάτω από τη γενική κατακραυγή ότι δεν μπορούμε να δώσουμε αποζημίωση ούτε 1 ευρώ λόγω της πρωτοφανούς ενέργειάς της Επ.Ε.Ι.Α. να δεσμεύσει και τους τρεχούμενους λογαριασμούς της εταιρίας μας, απαραίτητους για την κίνηση μας, η Επ.Ε.Ι.Α. έστειλε επιστολή για να της δοθούν εκ νέου διευκρινήσεις ενώ τάσσει ημερομηνία απάντησης για τις διευκρινήσεις των διευκρινήσεων την 15/01/2010.

Δηλαδή δεν απελευθερώνει τα 15.000.000 ευρώ αλλά ζητά πάλι και μόνο διευκρινήσεις οι οποίες να της δοθούν μέχρι 15/01/2010.

2. Η εταιρία μας έχει στείλει 2 επιστολές, μία στις 29/10 και μία στις 13/11, και ζητάμε 18.500.000 ευρώ από τα δεσμευμένα κεφάλαια προκειμένου να αποζημιωθούν οι δικαιούμενοι ποσών εξαγοράς των συμβολαίων ζωής. Φευ μόνο επιστολές απαντητικές που να ζητάνε διευκρινήσεις επί διευκρινήσεων λάβαμε από την Επ.Ε.Ι.Α. αποδέσμευση χρημάτων αποζημιώσεων ΚΑΜΙΑ.

3. Το ΦΕΚ που εξουσιοδοτεί την Επ.Ε.Ι.Α. να υπογράψει τις αποζημιώσεις των ασφαλισμένων της Commercial Value έχει ημερομηνία 24/12 και αριθμό 2520.

Για να μη παίζουμε τις κουμπάρες ή τους κουμπάρους βαρεθήκαμε το ίδιο έργο 3 χρόνια τώρα, όλα τα σχετικά έγγραφα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας, www.commercialvalue.gr εντός των επομένων ωρών. Για να δούμε ποιος κρύβεται και από τι;

Την ίδια τακτική θα ακολουθήσουμε και στο επόμενο θέμα που θα σας αποκαλύψουμε τις επόμενες ημέρες.

Για την ώρα καλή χρονιά υγεία και ευτυχία και ευχόμαστε το 2010 η αλήθεια να λάμψει ψηλά στον ουρανό να την βλέπουμε όλοι με γυμνό οφθαλμό και όχι με τα μάτια που μας ανάγκασαν κάποιο να τη δούμε το 2009».