Allianz: Η αξιοπιστία, βασικό κριτήριο ασφάλισης

Το μήνυμα ότι οι ασφαλισμένοι δείχνουν να αποστασιοποιούνται από τη λογική του φθηνού προϊόντος και στρέφονται σε επιλογές και εταιρίες που αντέχουν στον χρόνο και έμπρακτα αποδεικνύουν καθημερινά πως υπηρετούν το συμφέρον του καταναλωτή, πέρασε ο διευθύνων Σύμβουλος και CEO της Allianz Ελλάδας, κ. Πέτρος Παπανικολάου, στους συνεργάτες της εταιρίας, μιλώντας στη φετινή Συνάντηση Εργασίας Πρακτόρων, καθώς και Μεσιτών – μελών του ΣΕΜΑ, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας, ο κ. Πέτρος Παπανικολάου, αφού επισήμανε τις επιπτώσεις που υπήρξαν για χιλιάδες ασφαλισμένους από τις τελευταίες ανακλήσεις αδειών λειτουργίας ασφαλιστικών εταιριών, αναφέρθηκε ειδικότερα στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων δηλώνοντας ότι, βάσει των τελευταίων τάσεων που καταγράφονται στην αγορά, οι ασφαλισμένοι απαιτούν πλέον αξιόπιστες λύσεις ασφάλισης, θέτοντας σε δεύτερο πλάνο το ζήτημα του κόστους, ενώ για την Allianz τόνισε ότι την εμπιστεύονται «όχι μόνον για το τιμολόγιο που εφαρμόζει, αλλά κυρίως για την αξιοπιστία και τη συνέπεια με την οποία ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της».

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το παραμετροποιημένο τιμολόγιο που εφαρμόζει η Allianz Ελλάδας στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων υπογράμμισε ότι «η αγορά δείχνει να το έχει δεχθεί θετικά, δεδομένου ότι τρία χρόνια μετά την καθιέρωσή του προκύπτουν πολύ θετικά συμπεράσματα και ενθαρρυντικές αναπτυξιακές προοπτικές».

Ο κ. Παπανικολάου εστίασε και στα αποτελέσματα εννεαμήνου, τονίζοντας ότι το 2009 η Allianz Ελλάδας πέτυχε λειτουργικά κέρδη 11,8 εκατ. ευρώ, κέρδη μετά από φόρους 8 εκατ. ευρώ και παραγωγή ασφαλίστρων αυξημένη στα 154,2 εκατ. ευρώ. 

Όπως είπε, τη θετική άνοδο των μεγεθών της οφείλει η εταιρία στις υψηλές επιδόσεις της κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, οπότε αύξησε το σύνολο των εσόδων από τις εργασίες της κατά 13,1%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008, με την παραγωγή της στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτων να αυξάνεται κατά 34,8% και 22,2% συνολικά στις γενικές ασφάλειες και 5,4% στον κλάδο ζωής.

Από την πλευρά του ο τεχνικός σύμβουλος της εταιρίας, κ. Κωνσταντίνος Βερτόπουλος, ανέλυσε τη σημαντική ανάπτυξη που παρουσιάζει η Allianz Ελλάδας στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων αλλά και στον κλάδο πυρός, ενώ αναφερόμενος γενικότερα στην ασφαλιστική αγορά υπογράμμισε ότι στον κλάδο αυτοκινήτου παραμένει σοβαρό το πρόβλημα της υποαποθεματοποίησης εκκρεμών ζημιών και εκτίμησε πως οι μετακινήσεις εργασιών θα επιβαρύνουν τα αποτελέσματα της συνολικής κατηγορίας.

Ο κ. Βερτόπουλος τόνισε επίσης ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένος κίνδυνος εγέρσεως αγωγών εναντίον διαμεσολαβούντων για λάθη ή παραλείψεις σε τοποθετήσεις εργασιών. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «για τους διαμεσολαβούντες και τις ασφαλιστικές εταιρίες που ακολουθούν τεχνικούς κανόνες και έχουν μακροχρόνιες βλέψεις, οι προοπτικές ανάπτυξης των εργασιών τους είναι εξαιρετικές».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλαίσιο και της φετινής συνάντησης εργασίας με τα δίκτυα των πρακτόρων και των μεσιτών, οι συνεργάτες της Allianz Ελλάδας αξιολόγησαν τη συνολική εικόνα και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών της εταιρίας, συμπληρώνοντας γραπτό ερωτηματολόγιο κατά την έναρξη της συνάντησης.

Επίσης, βραβεύθηκαν όσοι ξεχώρισαν για τις παραγωγικές επιδόσεις τους καθώς και όσοι παρέμειναν πιστοί συνεργάτες της Allianz Ελλάδας για περισσότερα από 25 χρόνια.