Αλλαγές στη διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής αναμένονται στα μέσα Γενάρη

Σύμφωνα με πληροφορίες του iw, στην «κούρσα» για τη διεκδίκηση της ηγεσίας στο διοικητικό συμβούλιο του μεγαλύτερου «παίκτη» στην ασφαλιστική βιομηχανία προηγούνται τρία κορυφαία στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς.

Πρόκειται για παράγοντες του κλάδου οι οποίοι γνωρίζουν σε μεγάλο βάθος τα ασφαλιστικά ζητήματα, και χαρακτηρίζονται για τη σοβαρότητά τους και για το χαμηλό τους προφίλ.

Τα χρόνια που προηγήθηκαν και τα τρία στελέχη ακολούθησαν τη δική τους ξεχωριστή πορεία. Το ένα αποτελεί ιστορικό στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς που, σήμερα, ηγείται μιας μικρής ασφαλιστικής εταιρίας, το δεύτερο κατέχει πόστο ευθύνης σε τραπεζικό όμιλο και το τρίτο προέρχεται από την οικογένεια της Εθνικής Ασφαλιστικής, παραμένοντας τα τελευταία χρόνια εκτός ομίλου έχοντας διαφωνήσει με τη σημερινή του ηγεσία σε ζητήματα στρατηγικής.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, δεν αποκλείεται από τα τρία προαναφερόμενα στελέχη, τα οποία το iw δεν κατονομάζει προκειμένου να μην «κάψει» τις υποψηφιότητές τους, τελικά να επιλεγούν δύο. 

Ένα για τη θέση του Προέδρου και ένα Δεύτερο για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Ασφαλιστικής.