H Marsh εξαγόρασε την HSBC Insurance Brokers

Η Marsh, ο μεγαλύτερος μεσίτης ασφαλίσεων και σύμβουλος διαχείρισης κινδύνων στον κόσμο, ανακοίνωσε την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου ότι υπήρξε συμφωνία εξαγοράς της HSBC Insurance Brokers Ltd (HIBL) 100% θυγατρικής εταιρίας της Τράπεζας HSBC.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας η Marsh θα εξαγοράσει την HIBL στο ποσό των 135 εκατ. στερλινών, μέρος του οποίου θα καταβληθεί σε μετρητά και μέρος σε μετοχές της Marsh &McLennan Companies Inc. (MMC). 

Η συναλλαγή, που υπόκειται στην έγκριση  όλων των σχετικών ρυθμιστικών αρχών, αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Ταυτόχρονα με τη συμφωνία αυτή, η Marsh ξεκινάει μια Στρατηγική Συνεργασία με την HSBC, έναν από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς παγκοσμίως, η οποία θα προσφέρει επιπρόσθετες ευκαιρίες εσόδων στην εταιρία. 

Με βάση τους όρους της Στρατηγικής Συμφωνίας, η Marsh θα έχει προνομιακή πρόσβαση να προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνων και μεσιτείας σε εταιρίες και ιδιώτες, πελάτες της HSBC.

H HIBL είναι ένας διεθνής πάροχος συμβουλευτικών υπηρεσιών διαχείρισης κινδύνων και διαμεσολάβησης, εδρεύει στο Λονδίνο και έχει περίπου 1400 υπαλλήλους σε 30 γραφεία, στη Μεγάλη Βρετανία, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. 

Εντάσσεται στους κορυφαίους μεσίτες ασφαλίσεων της Μεγάλης Βρετανίας και κατέχει σημαντική θέση σε άλλες χώρες όπου η Marsh έχει ουσιαστική παρουσία και σχέδια για σημαντική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ, της Ινδίας, της Σιγκαπούρης, της Νότιας Κορέας και της Ταιβάν. 

Επίσης, κατέχει ισχυρή παρουσία σε σημαντικούς τομείς όπως της Εκπαίδευσης, της Ναυτιλίας και των Χρηματοοικονομικών.
«Εξαγοράζοντας την HIBL γεννιέται μια σημαντική ευκαιρία για την Marsh, τους πελάτες, τους συναδέλφους και την ομάδα της HIBL. Είμαστε ιδιαιτέρως ενθουσιασμένοι για τις ευκαιρίες που θα υπάρξουν για εμάς μέσω της Στρατηγικής Συμφωνίας με την HSBC. Θα μας βοηθήσει μέσω του παγκόσμιου δικτύου και των τραπεζικών σχέσεων της HSBC να αποκτήσουμε νέες εργασίες» είπε ο Dan Glaser, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Marsh Inc.

«Επίσης βλέπουμε σημαντική δυνατότητα ανάπτυξης που υπάρχει στην τοποθέτηση των εργασιών τρίτων μερών στους κλάδους Ατυχημάτων, Υγείας, Μεταφορών, Χρηματοοικονομικών και των Εξειδικευμένων Τομέων Βορείου Αμερικής της HIBL.

Θα διαχειριστούμε αυτές τις εξειδικευμένες εργασίες μέσω του αποκλειστικού τομέα, Gibbs Hartley Cooper, επαναφέροντας στην αγορά το όνομα ενός αξιοσέβαστου ανεξάρτητου μεσίτη που έχει τις ρίζες του πίσω στο 1808.»

Ο Clive Bannister, Group Managing Director,του τομέα Ασφαλίσεων της HSBC Holdings plc, είπε: «Η ομορφιά αυτής της συμφωνίας είναι ότι από τη μία πλευρά βελτιώνουμε την παρουσία μας και εξελίσσουμε τις υπηρεσίες διαμεσολάβησης της HSBC στους πελάτες μας και από την άλλη ισχυροποιούνται οι στρατηγικοί μας στόχοι για το μοντέλο λειτουργίας bancassurance με έμφαση στα προγράμματα ζωής, συνταξιοδοτικά και επενδυτικά προγράμματα.

«Ως ένας από τους μεγαλύτερους μεσίτες ασφαλίσεων της Μεγάλης Βρετανίας, οι δραστηριότητες της HIBL είναι πλήρως εναρμονισμένες, με τις δικές μας από λειτουργική και γεωγραφική άποψη αλλά είναι και πλήρως εναρμονισμένες με τη φιλοσοφία του οργανισμού μας» είπε ο Alex Moczarski Πρόεδρος του Διεθνή Τομέα της Marsh. «Είναι ένα ισχυρός συνδυασμός και θα ενισχύσει την παρουσία μας ιδιαίτερα σε περιοχές με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.»

«Οι συνάδελφοί μου στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και εγώ περιμένουμε να καλοσωρίσουμε τη ομάδα της HIBL στην Marsh», προσέθεσε ο Martin South, CEO της Marsh UK. «Μαζί θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε εξαιρετικά προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στους πελάτες μας ως ο μεγαλύτερος μεσίτης και σύμβουλος διαχείρισης κινδύνων της Μεγάλης Βρετανίας.»