Η Advantage Capital πώλησε το 25,88% της Liberty Life

Την πώληση του 25,88% της ασφαλιστικής Liberty Life έναντι 3,87 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Advantage Capital (πρώην Aspis Holdings), ενώ δήλωσε ότι εξετάζει προσφορές για το υπόλοιπο ποσοστό της στην ασφαλιστική, στο πλαίσιο απόφασης αποεπένδυσης από τις ασφαλιστικές δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι μετά την πώληση του 25,88% της Liberty στην Elma Holdings, η άμεση συμμετοχή της Advantage στην εταιρία περιορίζεται στο 9,5% ενώ η συνολική άμεση και έμμεση συμμετοχή διαμορφώνεται στο 13,96%.  

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Η Advantage Capital Plc «η εταιρία» σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης της με την οποία δήλωσε την πρόθεση της για αποξένωση των στρατηγικών της συμμετοχών σε εταιρίες με ασφαλιστικές δραστηριότητες ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αφού εξέτασε, αποφάσισε να αποδεκτή πρόταση του Ομίλου εταιρειών ELMA HOLDINGS PLC που έκρινε ως συμφέρουσα για πώληση του 25,88% της άμεσης συμμετοχής της εταιρείας στην ασφαλιστική Liberty Life Insurance PLC με την διάθεση 23.500.000 μετοχών για το ποσό των 3,87 εκατ. ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της πιο πάνω συναλλαγής, η εταιρεία περιόρισε την άμεση συμμετοχή της στην Liberty Life Insurance PLC από 35,38% στο 9,5%. 

Η συνολική άμεση και έμμεση συμμετοχή της εταιρείας σήμερα βρίσκεται στο 13,96%. Με τον περιορισμό της συμμετοχής στην Liberty Life Insurance PLC, το υπόλοιπο της επένδυσης δεν θεωρείται από το Διοικητικό Συμβούλιο ως στρατηγική συμμετοχή και εξετάζει προτάσεις που έχει ενώπιον του για άμεση ρευστοποίηση του.

Η έξοδος της εταιρίας από την συμμετοχή στην Liberty Life Insurance PLC μετά από εννέα και πλέον χρόνια, είναι ο προπομπός για την πλήρη έξοδο από τις ασφαλιστικές δραστηριότητες. Στο παρόν στάδιο η εταιρία συνεχίζει να έχει επαφές και να αξιολογεί προτάσεις που αφορούν και τις υπόλοιπες θυγατρικές ασφαλιστικές της εταιρίες.

Με την πιο πάνω απόφαση, η εταιρία επιδιώκει να προστατεύσει τα οικονομικά της συμφέροντα και ταυτόχρονα να βελτιώσει την οικονομική της θέση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής και τις τρέχουσες υποχρεώσεις της. Επίσης επιδιώκει να αποκτήσει τα εχέγγυα για να χαράξει τη νέα στρατηγική της πορεία όσο αφορά τις επενδύσεις της αλλά και τον τομέα δραστηριοτήτων της».