Πολύ κοντά στην ING Γενικών η International Life

Στην τελική της φάση μπαίνει η πώληση της ING Γενικών από τον ολλανδικό όμιλο, ο οποίος έχει δεχθεί τρεις προσφορές για την εξαγορά της εταιρίας. 

Η Interamerican, η Ευρωπαϊκή Πίστη και την International Life είναι οι τρεις εταιρίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και οι πληροφορίες προκρίνουν τον όμιλο της International να είναι ο επικρατέστερος διεκδικητής.

Η διοίκηση του ολλανδικού ομίλου αναμένεται να αποφασίσει εντός της εβδομάδας με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο προσφερόμενο τίμημα, που εκτιμάται ότι θα είναι ίσο με τη λογιστική αξία της εταιρίας, που υπολογίζεται πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας ανέρχονται σε 18,5 εκατ. ευρώ και οι επενδύσεις της στα 34,2 εκατ. ευρώ. Η παραγωγή με βάση τα στοιχεία του εξαμήνου διαμορφώθηκε στα 6,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 1,5 εκατ. ευρώ είναι η παραγωγή του κλάδου αυτοκινήτου και τα 5 εκατ. ευρώ είναι η παραγωγή του κλάδου γενικών.

Η απόφαση του ολλανδικού ομίλου να αποσχίσει τον κλάδο των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων, δεν εμπόδισε το ενδιαφέρον και των τριών υποψηφίων, που αποσκοπούν στην περαιτέρω πρόσκτηση εργασιών μέσα από ένα υγιές χαρτοφυλάκιο, όπως χαρακτηρίζεται το χαρτοφυλάκιο της ING. 

Τόσο η Ευρωπαϊκή Πίστη όσο και η International Life ακολουθούν άλλωστε επεκτατική πολιτική ανάπτυξης εργασιών, ενώ η Interamerican επιδιώκει τη διεύρυνση των εργασιών της μέσα από συνεργασίες με ομοειδή δίκτυα.