Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ-Γεώργιος Ουζούνης 2009

Για 7η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των «Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ – Γεώργιος Ουζούνης», κατά την οποία απονεμήθηκαν 16 κατηγορίες βραβείων σε εισηγμένες εταιρείες, οι οποίες διακρίθηκαν στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι το 2009.

Τα βραβεία στους εκπροσώπους των εταιρειών απένειμαν ο κ. Άρης Ξενόφος, Πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών και Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Eurobank ΑΕΔΑΚ, ο κ. Γκίκας Μάναλης, Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών, Ανάπτυξης Προϊόντων και Υπηρεσιών του Χ.Α., και ο κ. Γεώργιος Κούμπας, Γραμματέας της Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν είναι τα εξής:

Βραβείο Καλύτερης Εταιρίας – 2009

1ο Εθνική Τράπεζα, 2ο Μυτιληναίος, 3ο Φουρλής Συμμετοχών

Βραβείο Καλύτερης Εταιρίας FTSE-ASE/20 – 2009

1ο ΟΤΕ, 2ο Intralot, 3ο Ελληνικά Πετρέλαια

Βραβείο Καλύτερης Εταιρίας Διεθνούς Αγοράς – 2009

1ο Intralot, 2ο Alapis, 3ο Μηχανική

Βραβείο Καλύτερης Εταιρίας FTSE-Small Cap/80 – 2009:

1ο Centric Πολυμέσα, 2ο Sprider, 3ο MLS Πληροφορική

Βραβείο Καλύτερης Εταιρίας του Δημοσίου – 2009

1ο ΟΠΑΠ,  2ο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, 3ο ΕΥΔΑΠ

Βραβείο Καλύτερης Τράπεζας – 2009

1ο Εθνική Τράπεζα, 2ο Eurobank EFG, 3ο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Βραβείο Ανάκαμψης Αποτελεσμάτων – 2009

1ο Υγεία, 2ο Folli Follie, 3ο Singular Logic

Βραβείο Υψηλών Ρυθμών Ανάπτυξης – 2009

Centric Πολυμέσα, 2ο Sprider, 3ο Singular Logic

Βραβείο Διεθνοποίησης – 2009

1ο Intralot, 2ο Δρομέας, 3ο Creta Farm

Βραβείο Υψηλών Επενδύσεων – 2009

Ελληνικά Πετρέλαια, 2ο Marfin Investment Group, 3ο Hellas On Line

Βραβείο Επιχειρηματικής Καινοτομίας – 2009

1ο Audiovisual, 2ο Mediterra, 3ο Ιασώ

Βραβείο Επενδυτικών Σχέσεων – 2009

1ο Alapis, 2ο Νηρέας, 3ο Μηχανική

Βραβείο Εταιρικής Διακυβέρνησης – 2009

1ο Eurobank EFG, 2ο Τράπεζα Κύπρου, 3ο Τράπεζα Πειραιώς

Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης – 2009

1ο Cosmote, 2ο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, 3ο Τράπεζα Πειραιώς

Βραβείο Καλύτερης Εταιρίας Εναλλακτικής Αγοράς – 2009

1ο Κρητών Άρτος, 2ο Βιοιατρική Ρομποτικής Τεχνολογίας, 3ο Euroxx Χρηματιστηριακή

Βραβείο Καλύτερης Εταιρίας του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Εξαιρουμένων των Τράπεζας Κύπρου και Marfin Popular Bank) – 2009

1ο  Louis PLC, 2ο Ελληνική Τράπεζα, 3ο Muskita

Στην αξιολόγηση συμμετείχε το ευρύ επενδυτικό κοινό (μέσω της ιστοσελίδας των εκδόσεων της Ethos Media και του διαδικτυακού ενημερωτικού δελτίου ΧΡΗΜΑ Week, που αποστέλλεται σε 49.000 συνδρομητές). 

Ψήφισαν, επίσης, με σταθμισμένη βαρύτητα της ψήφου τους, κορυφαίοι παράγοντες του συνόλου των εισηγμένων στο Χ.Α. εταιρειών, καθώς και των ΑΕΔΑΚ, ΑΧΕ και ΕΠΕΥ. Τα αποτελέσματα της ειδικής αυτής ψηφοφορίας συνέβαλαν στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος κατά 50%.

Ο κ. Κωνσταντίνος Ουζούνης, Γενικός Διευθυντής της διοργανώτριας Money Conferences και του περιοδικού ΧΡΗΜΑ, δήλωσε σχετικά: «Η συντακτική ομάδα του περιοδικού και εγώ προσωπικά είμαστε υπερήφανοι που ο θεσμός των ‘Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ – Γεώργιος Ουζούνης – ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2003 – συνεχίζεται έως σήμερα με ιδιαίτερη επιτυχία και έχει καθιερωθεί στη συνείδηση της επιχειρηματικής κοινότητας και του επενδυτικού κοινού. 

Ευχαριστούμε το αναγνωστικό μας κοινό και τους έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες που συμμετέχουν ενεργά και στηρίζουν το θεσμό αυτό. 

Πρωταρχικός στόχος του θεσμού είναι η αναγνώριση των εταιριών που καταγράφουν σημαντικές οικονομικές επιδόσεις, ακολουθώντας παράλληλα καλές πρακτικές και υπεύθυνη συμπεριφορά ως κοινωνικοί εταίροι, στην προσπάθεια υλοποίησης των στόχων τους. 

Η συμμετοχή στην ανάδειξη των βραβευόμενων εταιρειών έχει ιδιαίτερη σημασία την περίοδο αυτή, καθώς -παρά τη δυσμενή συγκυρία- το επενδυτικό κοινό ξεχωρίζει και επιβραβεύει τις εταιρείες που ανταποκρίνονται στις υψηλές προσδοκίες του.»

Στη φωτογραφία: Η κα. Ιωάννα Κατζηλιέρη, που παρέλαβε -για λογαριασμό της μεγάλης νικήτριας Εθνικής Τράπεζας– το Βραβείο της Καλύτερης Εταιρίας του Χ.Α. για το 2009, μεταξύ των κκ Ά. Ξενόφου (Προέδρου της ΕΘΕ) και Κ. Ουζούνη (Γεν. Διευθυντή Ethos Media)