Σήμερα οι αποφάσεις για την Commercial Value

Σήμερα, αργά το απόγευμα, αναμένονται οι ανακοινώσεις της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης για τα όσα αποφάσισε την περασμένη Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο του φορέα σχετικά την Commercial Value.

Το πρωί, παράγοντας της Επ.Ε.Ι.Α. πρόκειται να ενημερώσει τη διοίκηση της εταιρίας για τα όσα καλείται να πράξει τους επόμενους μήνες, ενώ η αγορά αναμένει τα συμπεράσματα της Επιτροπής σε ότι αφορά τους ελέγχους που διενεργεί στο σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς βάσει στοιχείων εννεαμήνου 2009.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων φαίνεται να μην είναι θετικά για έναν σημαντικό αριθμό ασφαλιστικών εταιριών, οι οποίες στο διάστημα που θα ακολουθήσει θα κληθούν από την Επιτροπή να καταρτίσουν προγράμματα οικονομικής ανασυγκρότησης ώστε να αντεπεξέλθουν των υποχρεώσεών τους που λόγω της κρίσης έχουν διογκωθεί στο μέγιστο. Πάντως περιθώρια αντίδρασης από την πλευρά των εταιριών δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα.

Σε ότι αφορά τις επανεισπράξεις, για τις οποίες αρχικά ενοχοποιήθηκαν τρεις εταιρίες, μια εξ αυτών εδώ και αρκετές εβδομάδες ενημέρωσε την Επ.Ε.Ι.Α. ότι κάλυψε το ποσό με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μια ακόμη εξασφάλισε τα αναγκαία κεφάλαια, ενώ η τρίτη αναζητεί λύση μέσα από στρατηγικές συνεργασίες.