Διήμερο εξελίξεων αναμένεται για την Commercial Value

Διήμερο εξελίξεων αναμένεται για την Commercial Value, το μέλλον της οποίας συναρτάται άμεσα από την εξεύρεση ενδιαφερόμενου αγοραστή. 

Χθες έληξε η προθεσμία που είχε ζητήσει ο όμιλος της AXA προκειμένου να διερευνήσει το κατά πόσο θα επισημοποιηθεί το αρχικό ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει.

Από την αποσαφήνιση των προθέσεων της AXA θα κριθούν και οι αποφάσεις της Επ.Ε.Ι.Α., το διοικητικό συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει αύριο Πέμπτη. 

Στη συνεδρίαση αναμένεται να εξεταστούν οι εξελίξεις στην Commercial Value στο θέμα της πώλησης σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα του ελέγχου, που επιβάλλουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Η εποπτική αρχή αναμένεται να συνεκτιμήσει την προοπτική πώλησης της εταιρίας, η οποία εάν δεν επαληθευθεί θα οδηγήσει στην ένταξή της σε πρόγραμμα βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης.

Με δεδομένη πάντως την πρόθεση του κυπριακού ομίλου της Advanced Holding, που είναι και ο μέτοχος να πουλήσει τις ασφαλιστικές του δραστηριότητες, το ζητούμενο είναι η εξεύρεση των αναγκαίων κεφαλαίων για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.