Στο στόχαστρο της Επ.Ε.Ι.Α. και άλλες ασφαλιστικές εταιρίες

Ζητήματα φερεγγυότητας για μικρή ομάδα ασφαλιστικών εταιριών φαίνεται πως ανακύπτουν από τους ελέγχους που διενεργεί η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης στα οικονομικά στοιχεία εννεαμήνου 2009.
 
Η επιτροπή φέρεται αποφασισμένη να προβεί στη λήψη μέτρων έναντι όσων εταιριών διαπιστώνεται ότι φέρουν ανοίγματα στα αποθέματά τους, ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Insurance World, εξελίξεις επί του θέματος θα υπάρξουν από το νέο έτος.
 
 Ίσως η Επ.Ε.Ι.Α. να μην θελήσει να επιβαρύνει σε μεγαλύτερο βαθμό το κλίμα στην ασφαλιστική αγορά και γι΄ αυτό να προσανατολίζεται στο να λάβει μέτρα εξυγιαντικού χαρακτήρα τον Ιανουάριο.
 
Υπενθυμίζεται ότι αρχική πρόθεση της Επιτροπής ήταν να κινηθεί ελεγκτικά στα τέλη Νοεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές Δεκεμβρίου, όμως μεσολάβησαν οι εξελίξεις γύρω από την Ασπίς Πρόνοιας που προκάλεσαν σοκ σε μεγάλη μερίδα του ασφαλιζόμενου κοινού.
 
 Πιθανότατα λοιπόν σχεδιάζεται να υπάρξουν πρώτα ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών για το πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα των 200.000 ανασφάλιστων της Ασπίς Πρόνοια και στη συνέχεια να αναλάβει και πάλι έργο η Επ.Ε.Ι.Α..