«Τρέχουν» οι εξελίξεις στην Commercial Value

Προθεσμία έως και αύριο έχει η AXA Ασφαλιστική προκειμένου να απαντήσει στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, αν τελικά θα προχωρήσει στην εξαγορά της Commercial Value ή αν θα υπαναχωρήσει από τις αρχικές της προθέσεις.

Σύμφωνα με πηγές του Insurance World, την περασμένη Πέμπτη η Επ.Ε.Ι.Α. επρόκειτο να θέσει στο μικροσκόπιό της το φάκελο της Commercial Value ώστε να σταθμίσει όλα τα δεδομένα και να λάβει τις αποφάσεις της σχετικά με μια σειρά εκκρεμοτήτων που αφορούν στην εταιρία και που έχουν να κάνουν με ακίνητά της στη Ρουμανία, με τη συμμετοχή του πρώην διευθύνοντος συμβούλου κ. Δημ. Βιδάλη στο διοικητικό συμβούλιο της Aspis Liv, με τα αποθέματά της κ.α.

Ωστόσο, τόσο από την ίδια την εταιρία, όσο και από την AXA Ασφαλιστική, ζητήθηκε ολιγοήμερη προθεσμία ώστε ο γαλλικός όμιλος να αποφασίσει το κατά πόσο θα κινηθεί επιθετικά εξαγοράζοντας την εταιρία. Από την Επ.Ε.Ι.Α. διαμηνύθηκε στη διοίκηση της ΑΧΑ ότι το αίτημά της έγινε αποδεκτό και ότι θα έπρεπε να γνωστοποιήσεις τις προθέσεις της το αργότερο τις 15 του μηνός.

 Η Επ.Ε.Ι.Α. έχει προγραμματίσει να συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να επανεξετάσει την υπόθεση της Commercial Value, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής να συνέλθει και νωρίτερα αν το κρίνει σκόπιμο, αν δηλαδή η AXA τοποθετηθεί αρνητικά για το επιδιωκόμενο deal.

 Πάντως, όσο ο χρόνος «τρέχει» και εξελίξεις δεν υπάρχουν, τόσο η θέση της εταιρίας απαξιώνεται λόγω των πιέσεων που δέχεται από τον ανταγωνισμό.