Συζητήσεις για συγχώνευση Ευρωπαϊκής Πρόνοιας-Υδρογείου (update)

Αναθερμάνθηκε το φλερτ Ευρωπαϊκής ΠρόνοιαςΥδρογείου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη τους κίνησαν εκ νέου τις διαδικασίες για τη συγχώνευση των δύο εταιριών, σχεδιάζοντας τις επόμενες ημέρες να υποβάλλουν πρόταση προς έγκριση στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Πηγές της αγοράς δηλώνουν ότι οι δύο εταιρίες μέσω της συγχώνευσής τους θα επιδιώξουν διόγκωση του χαρτοφυλακίου τους, άρα και των μεριδίων αγοράς, και, το σημαντικότερο, την εξασφάλιση μεγαλύτερων οικονομιών κλίμακας, όπως και ορθολογικότερη διαχείριση των αποθεματικών τους.

Κατά τις ίδιες πηγές, η απόφαση για αναθέρμανση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Πρόνοιας και της Υδρογείου ελήφθη λόγω των αυξημένων απαιτήσεων της Επ.Ε.Ι.Α. για νέα κεφάλαια σε αποθέματα, των πιέσεων που δέχεται γενικότερα η αγορά λόγω της κρίσης, των αυξημένων υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν οι ασφαλιστικές από την εφαρμογή των νέων κατώτατων υποχρεωτικών ορίων ασφάλισης στην Αστική Ευθύνη Αυτοκινήτων, όπως και των αρνητικών υπεραξιών που καταγράφουν οι επενδύσεις του κλάδου σε μετοχές.

Κύκλοι τη αγοράς αναφέρουν ότι την τακτική που ακολουθούν οι Ευρωπαϊκή Πρόνοια και Υδρόγειος θα μιμηθούν και άλλες ασφαλιστικές, καθότι το κλίμα στην ασφαλιστική αγορά χειροτερεύει, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη έως αδύνατη η επιβίωση ενός σημαντικού αριθμού εταιρειών.
 
Εξάλλου, είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες από αυτές που πραγματικά αντέχει ο κλάδος.

Ο κ. Αναστάσιος Κασκαρέλης, Πρόεδρος, Υδρόγειος Α.Α. και Α.Ε σε επικοινωνία του με το insuranceworld.gr δήλωσε τα εξής: 

«Οι μεταβολές που συντελούνται στον ασφαλιστικό χώρο από την εφαρμογή των μέτρων εξυγίανσης που επιβλήθηκαν από την Εποπτική Αρχή, δεν επηρέασαν την Υδρόγειο Α.Α και Α.Ε. η οποία ανταποκρίνεται όχι μόνο στις απαιτήσεις του σήμερα αλλά και στις ανάγκες του αύριο.
 
Η εντυπωσιακή αύξηση των αποθεμάτων αλλά και των επενδύσεων για ασφαλιστική τοποθέτηση κατά 58 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία (χωρίς αύξηση της παραγωγής) αποτελεί επίτευγμα μοναδικό για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.
 
Οι αριθμοί είναι αδιάψευστα στοιχεία της φερεγγυότητας και της διαχρονικότητας της Υδρογείου. Εμείς στην Υδρόγειο Α.Α. και Α.Ε θα συνεχίσουμε την ανοδική πορεία έχοντας ως γνώμονα:

Α) Το σεβασμό στους συνεργάτες και τους πελάτες μας

Β) Τη διατήρηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της εταιρίας μας»