ΑΒΙ: Οι ασφαλιστές πληρώνουν 300 εκατ. στερλίνες ημερησίως

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ABI (Association of British Insurers) η βρετανική ασφαλιστική αγορά παραμένει ισχυρή σε γενικό επίπεδο. 

Τα κύρια ευρήματα της έρευνας αναφέρουν ότι υπήρξε οριακή άνοδος (+1,3%) του εργατικού δυναμικού στην ασφαλιστική αγορά το 2008 και διαμορφώθηκε στις 313 χιλιάδες εργαζομένους αντιστοιχώντας στο 1/3 του συνόλου των εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Η ασφαλιστική παραγωγή στον κλάδο των Γενικών Ασφαλίσεων σημείωσε άνοδο +3% και ανήλθε στα 34 δις. στερλίνες. 

Τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι οι Βρετανοί ασφαλιστές πληρώνουν περί τα 300 εκατ. στερλίνες ημερησίως στους πελάτες τους. Από το σύνολο του ποσού 239 εκατ. στερλίνες αφορούν συνταξιοδοτικά και προγράμματα Ζωής και τα 57 εκατ. στερλίνες αφορούν γενικές ασφαλίσεις (αυτοκινήτου, κατοικίας κτλ.).
   
Σε δηλώσεις της η Δρ. Rebecca Driver, διευθύντρια του οικονομικού τμήματος της ΑΒΙ ανέφερε ότι «η βρετανική ασφαλιστική αγορά συνεχίζει να δείχνει σημάδια ανθεκτικότητας στην ύφεση, ωστόσο δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. Οι καιροί παραμένουν ιδιαίτερα δύσκολοι και η βρετανική ασφαλιστική αγορά μπορεί να παραμείνει πρωτοπόρος μόνο εάν παραμείνει ανταγωνιστική. 

Ο ρόλος των ασφαλιστών, τόσο ως θεσμικών επενδυτών αλλά και ως υπεύθυνων για την οικονομική ασφάλεια εκατομμυρίων ασφαλιζομένων, είναι ζωτικός προκειμένου να οικοδομηθεί η οικονομική ανάκαμψη.
 
Οι ασφαλιστές πρέπει να μην αναγκαστούν να εγκαταλείψουν ως έδρα την Μεγάλη Βρετανία και να είναι σε θέση να προσελκύσουν καινούργια κεφάλαια. Η νομοθεσία θα πρέπει να εγγυάται την ισορροπία μεταξύ της προστασίας των ασφαλιζόμενων αλλά και τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου.
 
Οι προϋποθέσεις αυτές θα επιτρέψουν στην ασφαλιστική βιομηχανία να καινοτομεί προσφέροντας προϊόντα τα οποία καλύπτουν εκατομμύρια ασφαλιζόμενους και επιχειρήσεις».