Ιδιαίτερη σημασία αποκτά σήμερα ο ρόλος του μεσίτη

Πολύπλευρη και πολυεπίπεδη θα χαρακτήριζα τη συμβολή του μεσίτη ασφαλίσεων στην αναβάθμιση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης.

Οι μεσίτες, ως διαμεσολαβούντα πρόσωπα της ασφαλιστικής αγοράς, έχουν τη δυνατότητα να αξιολογούν τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία των ασφαλιστικών εταιρειών για λογαριασμό των ασφαλισμένων και να προτείνουν προς κάθε ενδιαφερόμενο την καλύτερη δυνατή λύση ασφάλισης.

Πρόκειται για προστιθέμενη αξία που χαρακτηρίζει το μεσίτη και τον καθιστά περισσότερο ανταγωνιστικό στον κλάδο, αναβαθμίζοντας την παρουσία του κατά τη διαδικασία ασφάλισης κάθε φυσικού ή νομικού προσώπου.

Σήμερα, λόγω και των τελευταίων εξελίξεων, ο ρόλος του μεσίτη ασφαλίσεων αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθότι επί της ουσίας είναι ο επαγγελματίας ο οποίος στέκεται μεταξύ του υποψηφίου ασφαλισμένου και της ασφαλιστικής εταιρείας, εκπροσωπώντας και ουσιαστικά καθοδηγώντας τον πρώτο για τη σωστή, οικονομική, όπως και αποτελεσματική ασφάλισή του.

Εξάλλου, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του μεσίτη ασφαλίσεων είναι η τεχνογνωσία που διαθέτει σε ζητήματα ασφάλισης και η δυνατότητα που έχει να προστρέχει σε σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και να συνεργάζεται με μεγάλα – ξένα μεσιτικά γραφεία για την αναζήτηση των πλέον εξειδικευμένων καλύψεων.

Για το σκοπό αυτό ο μεσίτης ασφαλίσεων στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη χρήση των νέων τεχνολογιών, ενώ δεν διστάζει όποτε το κρίνει σκόπιμο να ανοιχτεί επενδυτικά σε ξένες αγορές, όπως αυτές των Βαλκανίων, της Τουρκίας και της Αιγύπτου.