«Ανοιχτός» ο φάκελος Commercial Value στην Επ.Ε.Ι.Α.

Καταιγιστικές εξελίξεις κυοφορούνται στην ασφαλιστική αγορά, έχοντας στο επίκεντρο την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και την Commercial Value, καθώς τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δημιούργησαν προϋποθέσεις για εκτεταμένες έρευνες με απροσδιόριστες συνέπειες.
Συγκεκριμένα η απόφαση ανάκλησης της Aspis Liv στην Σουηδία της οποίας πρόεδρος ήταν ο κ. Δ. Βιδάλης προκάλεσε καραμπόλα στην ελληνική αγορά και ενεργοποίησε την Επ.Ε.Ι.Α. να ελέγξει την συμβατότητα της ανάκλησης, με την παρουσία του κ. Βιδάλη στο τιμόνι της Commercial Value.
Οι πληροφορίες μιλούν για ρευστότητα στην αποφάσεις της Επ.Ε.Ι.Α. και μάλιστα φέρουν τον Πρόεδρο της Επ.Ε.Ι.Α. να συγκαλεί από στιγμή σε στιγμή έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, πριν από την Πέμπτη που συνήθως συνεδριάζει  η Επιτροπή.
Μείζον θέμα της Επιτροπής είναι η συλλογή και παράθεση κάθε στοιχείου σχετικού με τις επιπτώσεις που ενδεχομένως να υπάρχουν σε ότι αφορά στη λειτουργία της Commercial Value μετά την ανάκληση της άδειας της Aspis Liv.
Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, η Γενική Διεύθυνση διερεύνησε διοικητικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα και το μέχρι ποια χρονική στιγμή ο διευθύνων σύμβουλος της Commercial Value, κ. Δ. Βιδάλης, κατείχε τη θέση του Προέδρου στην Aspis Liv, ώστε να αποφανθεί αν και κατά πόσο συνδέθηκε με τις εξελίξεις στη Σουηδία.
Πρόθεση των στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης της Επ.Ε.Ι.Α. είναι να διερευνηθεί ακόμα και η φερεγγυότητα του κ. Βιδάλη, προκειμένου στη συνέχεια το διοικητικό συμβούλιο της Επ.Ε.Ι.Α. να κρίνει αν ο κ. Βιδάλης θα διατηρήσει τα ηνία της Commercial Value ή αν θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει τη θέση του εκτελεστικού μέλους στη διοίκηση της εταιρίας.
Πάντως, σε ότι αφορά ειδικότερα τον κ. Βιδάλη, από την πλευρά της Commercial Value έχει ανακοινωθεί ότι δεν συνδέεται με την Aspis Liv, καθότι δεν μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.