Λύσεις για ασφαλιστικές εταιρίες από την Profile

Η Profile σε συνεργασία με τις EMC και Ernst & Young, παρουσιάζει την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009 και ώρες 14.00-18.30 στο ξενοδοχείο Intercontinental, τις επιχειρηματικές λύσεις που προσφέρουν αυτοματοποίηση λειτουργιών και πελατοκεντρικότητα στις εργασίες των ασφαλιστικών εταιριών.
 
Η εκδήλωση έχει ως κεντρικό άξονα τη «Μείωση Κόστους και Κινδύνου Λειτουργίας των Ασφαλιστικών Εταιριών» με σκοπό την ανάλυση και παρουσίαση των επιλογών τεχνολογίας που προσφέρουν οι δύο εταιρίες για τη βελτίωση διαδικασιών στη διαχείριση συμβολαίων, απαιτήσεων εισπράξεων, διαχείρισης χαρτοφυλακίου και καναλιών πώλησης καθώς και την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών στην πολυ-καναλική επικοινωνία με πελάτες. 

 Επιπλέον, θα παρουσιαστούν προβληματισμοί και προκλήσεις για την εφαρμογή της οδηγίας Solvency II, στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. 

Στην πρώτη παρουσίαση «Paper to Processes» θα παρουσιαστούν, ποιες διαδικασίες αυτοματοποιούνται, πώς η επικοινωνία με τον πελάτη και η ενημέρωσή του μέσω της τήρησης κεντρικού φακέλου συμβάλει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και στη μείωση διπλο-εργασιών με αποτέλεσμα τη σημαντική εξοικονόμηση κόστους διαχείρισης ανά πελάτη. 

Στην παρουσίαση «Customer Communication Lifecycle» του κ. Νίκου Παπαδάκη, Strategic Account Manager της EMC Hellas SA, θα απεικονιστεί η μείωση και η βελτίωση του κύκλου διαδικασιών για την απόκτηση νέων πελατών και την on-line τήρηση των στοιχείων τους που αποσκοπούν στη βελτίωση της επικοινωνίας με τους πελάτες μέσω ενός κεντρικού και πάντα επίκαιρου «φακέλου πελάτη». 

Επιπλέον, στην συγκεκριμένη εκδήλωση η Ernst & Young με ομιλητή τον κ. Λάμπρο Γκόγκο, Actuarial Services Advisory Leader CSE θα παρουσιάσει το «Solvency II directive: Implementation challenges for the Insurance industry in Central-Southeast Europe», με σκοπό την απεικόνιση της κατάστασης της ασφαλιστικής αγοράς απέναντι στην νέα οδηγία και τις προκλήσεις που εμφανίζονται στον χώρο για την συμμόρφωσή της. 

Επίσης θα παρουσιαστούν από τον FMS Business Unit Manager Δρ. Μιχάλη Μπακούρη οι λύσεις της Profile που απευθύνονται στον Ασφαλιστικό κλάδο μέσω της πλατφόρμας FMS. Στην ενότητα Collections, Associate Loans, Investment Mgt & Sales Processes Solutions to lower cost & risk» θα αναφερθούν οι FMS λύσεις Εισπράξεων, Διαχείρισης Δανείων Συνεργατών, Διαχείρισης/ Παρακολούθησης Χαρτοφυλακίων και Πώλησης Επενδυτικών Προϊόντων μέσω δικτύου, οι οποίες με χαμηλό κόστος λειτουργίας αποτελούν εργαλεία ανάπτυξης πωλήσεων και διαχείρισης κινδύνου των Ασφαλιστικών. 

Η Profile τόσο με την ανάπτυξη κορυφαίων συστημάτων για τον χρηματοοικονομικό κλάδο όσο και μέσω συνεργασιών με διεθνείς οίκους του χώρου, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις των τραπεζών, ασφαλιστικών, επενδυτικών κ.ά. εταιριών καλύπτοντας αξιόπιστα και έγκαιρα τις νομικές, οργανωτικές και λειτουργικές απαιτήσεις τους.